Türkiye Okuma Oranları Yeni Projelerle Artacak

02.04.2014

Türkiye Okuma Oranları Yeni Projelerle Artacak.

Categorie  Kategori : SOSYAL SORUMLULUK
    Reading  Okuma : 1905

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen ülkemizdeki okuma oranlarına yönelik  “Türkiye Okuma Kültür Haritası” çalışmaları tamamlandı. 7-14 yaş grubundaki bireylerde % 35.4, kadınlarda % 29.1, yalnız yaşayanlarda % 32.4, eşi hayatta olmayanlarda % 30.1, bekârlarda % 29.0, aylık 5000 TL'den fazla geliri olanlarda % 41.2, evinde internet bağlantısı bulunanlarda % 26.4, yaşamının büyük kısmını kentte geçirenlerde %30.5 ve kamu çalışanlarında % 36.8 olduğu görülen okuma oranları, Türkiye genel ortalamasının kitap okuma konusunda düşük olduğunu ortaya koydu. İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi ortaya çıkan okuma oranlarını yükseltmek ve okuma kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla yeni bir projeye imza attı.

Çocuklara Eğlenceli Okuma Etütleri
    “Kitap Her Yerde” projesiyle çocuklar ve gençler üzerinde kitap okuma oranlarının yükseltilmesine yönelik çalışmalar yürüten Eğitim Fakültesi, proje kapsamında çocuklarla yaratıcı kitap okuma etütleri yaparak farkındalığın arttırılmasını hedefliyor. Okunan kitap içerikleri ile drama çalışmaları, yaratıcı resim atölyeleri yapacak olan İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi, çocukların yanı sıra ebeveynlerde de bu farkındalığın arttırılması adına bilgilendirme faaliyetleri yürütecek. Çeşitli zekâ oyunları ile eğlenceli dakikalarında yaşanacağı “Kitap Her Yerde” projesi etkinlikleri 6 Nisan FlyInn AVM, 12-19 Nisan Torium AVM, 26 Nisan Meydan AVM, 3-10-17 Mayıs Saphire AVM’de gerçekleştirilecek.

SOSYAL SORUMLULUK

Son Ziyaret :  22.11.2017 08:30