Teknolojiyi İyi Kullanan Öğretmenler Geliyor

02.05.2014

Teknolojiyi İyi Kullanan Öğretmenler Geliyor.

Categorie  Kategori : EBTAM

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi ve Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği ile Eğitim Teknolojileri Uzmanlığı Sertifika Programı düzenleniyor.

Günümüzde eğitim kurumları, öğrencilere en iyi olanakları sunarak hayat boyu öğrenen, çok yönlü bireyler yetiştirmeye çalışıyor. Kamu ve özel okullar tarafından hazırlanan teknoloji entegrasyonu, proje ve uygulamalar son yıllarda hızla devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından aşama aşama gerçekleştirilen “FATİH Projesi” bu yöndeki çalışmaların en bilinen örneği olarak gösterilmektedir. Bu tip çalışmalar öğrencilerin 21. yy için gerekli olan becerilerle donanmaları açısından oldukça önemlidir. Harmanlanmış Öğrenme (Blended Learning), Ters Yüz Edilmiş Sınıflar (Flipped Classroom) gibi teknolojiyi yüz yüze öğrenme ile kombine eden öğrenme modellerinin kullanıldığı projede uygulamayı gerçekleştirecek kişilerde öğretmenlerdir.

Okullar kendi imkânları ile okul içinde çeşitli eğitim programlar düzenlemekte ya da imkânları elverdiği ölçüde seçilen öğretmenleri yurt içi ve yurt dışındaki seminerlere göndermektedir. İstanbul Aydın Üniversitesi hazırladığı yeni eğitim programıyla okulların ihtiyaç duyduğu eğitim teknolojilerini ve öğretmen eğitimlerini sertifikalı olarak gerçekleştirecektir. Türkiye’de eğitim teknolojileri öğretmen eğitiminde ilk ve örnek model olarak 7 farklı modülde hazırlanan eğitim programı, öğretmenlerin teknolojiyi nerede ve nasıl kullanacaklarına dair yol haritasını oluşturacaktır. 40 saat sürecek olan Eğitim Teknolojileri Uzmanlığı Sertifika Programı, dijital vatandaşlık, online öğrenme ortamları, tablet ile eğitim, Google uygulamalarının eğitimde kullanımı, eğitimde web araçları, sosyal medyanın eğitimde kullanımı, eğitim teknolojileri ve pedagojik yaklaşımlarını kapsamaktadır.

EBTAM

Son Ziyaret :  22.11.2017 04:48