Polonya'dan Türkiye'ye Uluslararası Öğrenci Temini

07.04.2014

Polonya'dan Türkiye'ye Uluslararası Öğrenci Temini.

Categorie  Kategori : İŞBİRLİKLERİMİZ

Polonya-Türkiye Politik İş Birlikleri 600. yıl etkinlikleri çerçevesinde Varşova’da bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa AYDIN ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü yetkilileri, Polonya’nın en büyük iki üniversitesiyle işbirliği anlaşmalarına imza attı.

Polonya'nın en önemli teknoloji üniversitesi olan Varşova Teknoloji Üniversitesi (Warsaw University of Technology) Rektörü ile imzalanan anlaşmada öğrenci-personel değişimi ve ortak eğitim projeleri gerçekleştirilecek.1826 yılında kurulan 37 bin öğrencisiyle 11 fakülde İngilizce eğitim veren Varşova Teknoloji Üniversitesi’nde Türklerinde bulunduğu 1425 uluslararası öğrenci eğitim görüyor. İstanbul Aydın Üniversitesi Teknoloji Merkezinde yürütülen projelere katkıda bulunacak olan Varşova Teknoloji Üniversitesi yetkilileri, bilimsel konferans ve seminerler düzenleyecek.

Polonya’nın en köklü üniversitesi olarak bilinen, 200 yıllık geçmişe sahip ve yaklaşık 53 bin öğrencisi bulunan Varşova Üniversitesi ile de eğitim işbirliği anlaşması imzalayan İstanbul Aydın Üniversitesi, Siyasal Bilimler, Hukuk ve İletişim Fakülteleri programlarında ortak projeler yürütme kararı aldı. Varşova Üniversitesi Rektörü Prof. Marcin Palys ve İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa AYDIN arasında imzalanan anlaşmada Erasmus & Exchange Programları kapsamında öğrenci ve personel değişikliği gerçekleştirilecek. Delightful İstanbul 2014 Yaz Okulu projesine de sıcak bakan Varşova Üniversitesi yetkilileri Polonyalı öğrencilerin programa katılımı ve Türkiye’ye gelmeleri konusunda çalışmalar yürütecek.

İŞBİRLİKLERİMİZ

19214474