Dişlerinize Zarar Veren 9 Gıdadan Uzak Durun!

09.04.2014

Dişlerinize Zarar Veren 9 Gıdadan Uzak Durun!.

Categorie  Kategori : Diş Hekimliği

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Periodontoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Burcu KARADUMAN, dişler için uzak durulması gereken 9 maddeden bahsetti.

Yrd. Doç. Dr. Burcu KARADUMAN, şekerli gıdaların diş yüzeyinde asit oluşumuna neden olduğunu ve dişlerin ara yüzeylerinde çürük yapıcı bakteriler için uygun ortam sağlayabileceğini söyledi.

“Bakteriler, şeker formundaki karbonhidratları parçalayarak asit oluşumuna neden olur, ağız içinde pH değerlerini düşürerek diş mine yüzeyinin sert yapısını bozar” diyen Yrd. Doç. Dr. Burcu KARADUMAN, ağızda bulunan bu bakterilerin, şekerli gıdalar sayesinde beslendiğini ve diş yüzeylerini aşındırarak kendilerine uygun yuva oluşturduğunu bu durumun da diş çürüklerine neden olabileceğini ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Burcu KARADUMAN, şeker gibi dişlere zarar vererek çürümeye yol açabilecek gıdalar arasında aşağıdaki maddelerin de yer aldığını ve diş sağlığı için bu gıdaların tüketiminde dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Dişlere Zarar Veren 9 Gıda
    •    Şeker