Uluslararası Eğitim ve Kültürel Etkileri

15.05.2014

Birleşik Arap Emirlikleri-Dubai'de Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS) tarafından düzenlenen "Uluslararası Eğitim ve Kültürel Etkileri" konferansı üye üniversitelerin katılımıyla gerçekleşti.

Categorie  Kategori : EURAS

Avrasya Bölgesinde 2011 yılından bu yana 80’de fazla üyesiyle faaliyet gösteren ve uluslararasılaşma konusunda çalışmalar yürüten Avrasya Üniversiteler Birliği (EURAS), bölge ülkelerden 30’a yakın üniversitenin katılımıyla Dubai’de uluslararası bir etkinlik düzenledi. Yükseköğretimde iyi örneklerin ve yeni trendlerin ele alındığı “Transnational Education and Cultural Effects” konferansına, American University in the Emirates Başkanı Prof. Dr. Muthanna Abdul Razzaq ev sahipliği yaptı. İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti ve EURAS Başkanı Dr. Mustafa Aydın’ın açılış konuşmasıyla başlayan uluslararası konferansta American University Emirates Başkanı Prof. Muthanna Abdul Razzaq, Dubai’nin yükseköğretim alanında benzersiz bir model olduğunu ve DIAC’ın Uluslararası Eğitimde gerçek bir örnek olduğunu dile getirdi.

Dr. Mustafa Aydın, “Avrasya Üniversiteler Birliği’nin, daha iyi ve etkin bir gelecek oluşturmanın temellerini atmak için bölgede kültürler ve medeniyetler arası işbirliğini ve diyaloğu geliştirmeyi hedeflediğini söyledi. Bu amaç kapsamında farklı ülkelerde konferanslar ve projeler geliştirdiklerini, bir sonraki adım olarak Arnavutluk, Rusya Federasyonu, Danimarka ve daha birçok ülkede gençlere ve eğitimcilere yönelik farklı etkinlikler düzenleyeceklerini belirtti.

Uluslararası Eğitimde Kalite Güvencesi ve Tanınırlık, TNE ve Kültürel İçerik konularının konuşulduğu uluslararası konferansta Dubai’de ve Ortadoğu’da bulunan üniversitelerin Türk Üniversiteleriyle işbirliği talepleri değerlendirildi.

Program, EURAS Başkanı Dr. Mustafa Aydın’ın Abu Dhabi’de gerçekleşen Eğitim Liderleri Zirvesi ve 4th QS MAPLE konferansına katılımıyla devam etti. Zirveye, Ürdün, Tayland, Katar, Brunei, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan ve daha birçok ülkenin yükseköğretim liderleri katıldı.

EURAS

19083450