46+1 Kromozom=Down Sendromu

22.05.2014

İstanbul Aydın Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Bakırköy Yerleşkesi'nde düzenlenen seminerde Down Sendromu konusu ele alındı.

Categorie  Kategori : SEM

Uzman Dr. Muhammed Hallak’ın katılımıyla gerçekleşen seminere İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencilerinin yanı sıra çeşitli üniversitelerden öğrenciler ve Down Sendromu ile karşılaşan ebeveynler katıldı. Down sendromu nedir? Nasıl oluşur? Çocuklar neden Down sendromludur? Gelişimleri nasıl olur? Sorularını cevaplayan Uzman Dr. Muhammed Hallak, Down sendromlu çocukların eğitsel ve sosyal yaşamları, çocuklarda oluşan konuşma bozuklukları hakkında bilgiler verdi.

Hallak, Down sendromunun hastalık değil genetik bir farklılık olduğunu, çocuğun vücudundaki hücrelerin 46 yerine fazladan +1 kromozoma sahip olduğunu, annenin yaşının ilerlemiş olmasının sendromun sıklığı ile ilişkili olabileceğini söyledi. Ayrıca Down sendromlu bir çocuğun mümkün olduğu kadar sosyal bir ortamda büyütülmesi gerektiğini belirterek birçok şeyi diğer çocuklardan daha geç öğrendiğini ve normal gelişim sürecini daha geç tamamladığını dile getirdi.

SEM

Son Ziyaret :  23.06.2017 21:49