Çocuklar Tatilde Gülümsemenin Tadını Çıkarsın

27.05.2014

Çocuklar Tatilde Gülümsemenin Tadını Çıkarsın.

Categorie  Kategori : Diş Hekimliği

İstanbul Aydın Üniversitesi, Florya’da bulunan Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi ve Bahçelievler’de bulunan Dentaydın Diş Hastanesi ile çocukların diş tedavilerini SGK anlaşmalı olarak gerçekleştiriyor.

İstanbul Aydın Üniversitesi, Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahu Topkara, okulların kapanması ile ortodonti tedavisine duyulan ilginin arttığını ve erken yaşta yaptırılacak ortodonti tedavisinin önemini anlattı.

“Ortodonti; diş, çene ve yüz kompleksinin normal yapı ve gelişim, anomaliler ve anomalilerin tedavisi yönünde ele alan; diş, çene, yüz yapısının sağlıklı ve uyumlu gelişimi, düzgün fonksiyon görmesi ayrıca estetik yapısı ile ilgilenen ana bilim dalıdır” diyen İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahu Topkara, çocuğun en geç 7 yaşında ilk ortodontik muayenesinin yapılmasının önemini belirtirken, erken kontrol ve tedavinin, çocuğun sağlıklı bir çene gelişimine sahip olmasını, daimi dişlerinin düzgün sıralanmasını, dudak ve dil fonksiyonlarının düzenlenmesini ayrıca kötü alışkanlıkların ortadan kaldırılmasına yardımcı olduğunu ifade etti.

Yrd. Doç. Dr. Ahu Topkara, İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesinin Bahçelievler ve Florya yerleşkesinde SGK anlaşmalı olarak hizmet verdiğini belirterek, yaz tatil döneminin ortodonti tedavisinde yaşanacak süreçler için çok uygun bir dönem olduğunu söyledi.

Günümüzde her yaşta ortodontik tedavi mümkün olsa bile, çocukluk ve gençlik yaşlarında çeşitli sebepler ile ortodonti tedavisini yaptırmayan kişilerin yetişkinlik döneminde pek çok sorunla karşılaşabildiğine vurgu yapan Yrd. Doç. Dr. Topkara, bu sorunları şöyle sıraladı:

•    Estetik veya fonksiyon bozukluğundan kaynaklı psikolojik ve sosyolojik sorunlar,
    •    Diş etlerinde kanama, şişlik, iltihap ve diş eti çekilmeleri,
    •    Eğrilikten dolayı rahat fırçalanamayan dişlerde temizlenme zorluğu, çürük oluşumu ve renklenmeler,
    •    Ağız kokusu,
    •    İleri dönemlerde dişlerde sallanma ve hatta diş kayıpları,
    •    Çene eklemi problemleri
    •    Düzgün çiğneyememekten dolayı, hazımsızlık ve mide problemleri.

Diş Hekimliği

Son Ziyaret :  17.10.2019 01:10