Avrupa Bilim ve Eğlence Günü

26.09.2014

Tüm Avrupa'da her yıl Eylül Ayının son Cuma günü "Avrupa Bilim ve Eğlence Günü" olarak kutlanmaktadır.

Categorie  Kategori : Eğitim

>> Etkinlikten Kareler için tıklayın.

>> Etkinlikten Video Gösterimleri için tıklayınız.

Tüm Avrupa’da her yıl Eylül Ayının son Cuma günü "Avrupa Bilim ve Eğlence Günü" olarak kutlanmaktadır.

Yaklaşık 33 ülkede ve 250 şehirde tüm gün boyunca eş zamanlı olarak düzenlenen etkinliklerle toplumun her kesiminden insanlar bir araya gelerek bilim ve eğlencenin iç içe olduğu çeşitli etkinlikler, gösteriler ile neşeli bir gün geçirmektedir. Bilimsel deneylerden konserlere, sergilerden gösterilere, açık oturumlardan oyunlara kadar çok çeşitli aktivitelerle her yaşa hitap eden bu özel günde amaç topluma bilimi sevdirmek ve bir bilim kültürü yaratabilmektir.

2014-2015 yılında İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek olan etkinlik, Florya Yerleşkesi'nde, 26 Eylül 2014 tarihinde sabah 11.00’de başlayarak, çeşitli eğlencelerle birlikte akşam 02.00 saatine kadar devam edecektir.

Gelecekte yeni buluşlar ve keşiflerin yapılabilmesi için genç nesillerin bilime olan ilgisini arttırmaya yönelik olarak yapılacak olan “Avrupa Bilim ve Eğlence Günü, İstanbul 2014” etkinliğine, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteği ile, çoğunluğu çocuklar ve gençlerden oluşan yaklaşık 10000 kişinin katılımının sağlanması hedeflenmiştir.

Web: www.abbilimeglencegunu.org

Twitter: www.twitter.com/abbilimeglence

Facebook: www.facebook.com/abbilimveeglencegunu

>> Etkinlikten Kareler için tıklayın.

16203248

Son Ziyaret :  24.09.2017 08:04