Gençlik ve Gönüllülük Zirvesi

06.05.2014

UNV-İAÜ-IBC-EURAS Gençlik ve Gönüllülük Zirvesi.

Categorie  Kategori : EURAS

Sivil toplum kuruluşlarının ve üniversite öğrencilerinin bir araya geldiği, gönüllüğün tanımı ve gençlerin gönüllü faaliyetlere katılımı konusunun masaya yatırıldığı “Gençlik ve Gönüllülük Zirvesi” 6 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi.

İstanbul Aydın Üniversitesi, Avrasya Üniversiteler Birliği, Uluslararası Mavi Hilal İnsani Yardım ve Kalkınma Vakfı (IBC) ve Birleşmiş Milletler Gönüllüleri (UNV) işbirliği ile düzenlenen Gençlik ve Gönüllülük Zirvesi, gençlerin gönüllü faaliyetlere katılımını teşvik etmek ve gönüllülük konusundaki deneyimlerini, beklentilerini anlamak hedefiyle düzenlenmektedir.

İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencilerinin katılımıyla, gönüllü aktivitelere katılım konusunda hazırlanan anketin sonuçlarının da paylaşılacağı zirvenin panel bölümünde, gençler için gönüllülük fırsatları ve gönüllü faaliyetlerin bireylere ve topluma katkısı tartışılacaktır. Gençlik ve Gönüllülük Zirvesi’nde tüm gün boyunca katılımcı kuruluşlar stantlarıyla yer aldı.

Karşılama Konuşmaları

Prof. Dr. Yadigar İZMİRLİ (İAÜ Rektörü)
    Recep ÜKER (IBC Başkan)

(UNV Türkiye Program Yöneticisi)
    İAÜ ÖĞRENCİLERİ GÖNÜLLÜLÜK ANKETİ SUNUM

Zeynep Banu DALAMAN
    (İAÜ Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı)

Konuşmacılar
    Cem ARSLAN
    (Ulusal Gönüllülük Komitesi/UGK- UNV)
    Timur TİRYAKİ
    (UGK- SOGLA)

Moderatör: Işın ELİÇİN
    (Gazeteci ve Televizyon Programcısı)

Program Akışı
    10:00-10:15: Karşılama Konuşmaları
    10:15-10:25: Anket Sunumu
    10.25-11.00: Ana Konuşmacılar
    11:00-12:15: Panel
    12:15-12:30: Kapanış
    14.00-16.30 Çalıştay (Kapalı Oturum)

Gün içinde kampüste çeşitli STK'lar stand çalışması yapacaktır.

Panel Katılımcılar

Burcu MOREL (UNV Türkiye Program Sorumlusu)
    Çağlar KARAKIŞ (Toplum Gönüllüleri Vakfı ( TOG) Saha Yöneticisi)
    Emirhan ASLAN (AB Bakanlığı, Gençlik ve Eğitim Programları Başkanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı, Uzman)