Tıbbi Görüntüleme ve Radyasyon Güvenliği Sempozyumu

13.04.2014

Tıbbi Görüntüleme ve Radyasyon Güvenliği Sempozyumu.

Categorie  Kategori : SEMPOZYUM

TIBBİ GÖRÜNTÜLEME VE RADYASYON GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU

İstanbul Aydın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) ile Tüm Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (TÜMRAD-DER) tarafından ortaklaşa düzenlenen “Tıbbi Görüntüleme ve Radyasyon Güvenliği” sempozyumu 13 Nisan 2014 tarihinde üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleşti. İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan etkinlik Rektörümüz Prof. Dr. Yadigar İZMİRLİ’nin konuşmasıyla devam etti. Daha sonra sözü alan üniversitemiz SHMYO Müdürü Prof. Dr. Bülent TEKİNSOY, Radyoloji alanının şu anki durumunu ve güncel sorunları dile getirdi. Heybet ASLANOĞLU ve Öğr. Gör. Ayhan ÖZDEMİR konuşmalarında sektörde yapılan çalışmaları dile getirdiler. Dört oturumda gerçekleştirilen sempozyumda en çok ilgiyi Uluslararası Radyoloji Teknisyenleri ve Teknikerleri Dernekleri Birliği (ISRRT) Avrupa Bölge Başkanı Dimitris KATSIFARAKIS’in konuşması çekti. Avrupa Birliği ülkelerinde Radyoloji alanında uygulanan sistemler hakkında bilgi veren Katsifarakis, birçok katılımcının sorularını yanıtladı. Diğer bir yabancı konuk olan Dimitris KOUMARIANOS ise Yunanistan başta olmak üzere birçok Avrupa Birliği ülkesinde uygulanan eğitim programı hakkında konuştu. Uluslararası Atom Enerji Kurumunun Akıllı Kart Sisteminden Radyasyon Güvenliğine kadar birçok konunun tartışıldığı sempozyum SHMYO Müdürü Prof. Dr. Bülent TEKİNSOY’un kapanış konuşması ve konuşmacılara plaket vermesi ile son buldu.

SEMPOZYUM

Son Ziyaret :  17.11.2019 05:14