Programlama Çocuk Oyuncağı Projesi

30.04.2014

Programlama Çocuk Oyuncağı Projesi Çalıştaylar ve Seminerler.

Categorie  Kategori : EBTAM

İstanbul Aydın Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Derneği İşbirliği ile
    Programlama Çocuk Oyuncağı Projesi

Ülkemizde 2013 TÜİK rakamlarına göre 16-74 yaş aralığında bilgisayar ve internet kullanım oranları sırasıyla %49,9 ve %48,9’dur. İnsanların evlerine hızlı internet ile bilgisayar ve türevi cihazları satın alma oranı hızla artmaktadır. Evlere giren hızlı internet ve bilişim cihazları sayesinde çocuklarımızın da bilişim cihazlarını kullanma oranı gün geçtikçe artmaktadır. 6-15 yaş arasındaki çocuklarımızın yaklaşık %45,6’sı hemen hemen her gün internet kullanmaktadır. Çocukların ağırlıklı olarak ödev yapmak, oyun oynamak ve sosyal medya ortamlarına katılmak için interneti kullandığı görülmektedir.

Diğer yandan, son yıllarda eğitimcilerin ve anne-babaların bilgisayar ve internete karşı olumsuz bir algı geliştirmeye başladıkları gözlemlenmektedir. Bilişim teknolojilerinin gayrı safi milli hasılaları üzerinde doğrudan veya dolaylı önemli etkisi olan ülkeler değil yasak getirmek bireylerin bilişimle iş yapabilme farkındalığı ve becerisi kazanma sürecini mümkün olduğunca erken yıllara çekmektedir. Üniversiteler ve şirketler tarafından çocuklara yönelik çok basit ve kullanımı kolay programlama platformları geliştiren ABD’de, son yıllarda çeşitli sivil toplum kuruluşlarının, şirketlerin ve kamu kuruluşlarının desteğiyle özellikle yazılım geliştirme becerisinin ve alt yapısının erken yıllara çekilmesi yönünde büyük çaba harcanmaktadır.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamide ERTEPINAR ve Eğitim Fakültesi Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Devrim AKGÜNDÜZ yönetiminde gerçekleştirilen ve Küçükçekmece ilçesinden 150 öğrenci-öğretmenin katıldığı etkinlikte, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Özdemir ve Türkiye Bilişim Derneği Genç ekibi çocuklara programlama eğitimi verdi. İstanbul Aydın Üniversitesi ve Türkiye Bilişim Derneği İşbirliğiyle gerçekleştirilen “Programlama Çocuk Oyuncağı" projesi etkinliği; genellikle bilişim teknolojilerinin tüketim boyutuna odaklanan toplumumuzda yetişmekte olan çocuklarımızın BT araçlarının aynı zamanda bir üretim ve değer yaratma aracı olduğu algısına ve farkındalığına erken yaşlarda sahip olmalarını sağlamak, günlük olarak kullandığı web sitelerini ve bilgisayar oyunlarını kendisinin de geliştirebileceğinin farkına varmasını ve her çocuğun küçük bir program yazarak bilgisayara emir verebildiğini görebilmesini amaçlamaktadır.

EBTAM

16202108