İAÜ & Liverpool Üniversitesi İşbirliği

17.04.2014

İstanbul Aydın Üniversitesi & Liverpool Üniversitesi İşbirliği.

Categorie  Kategori : İŞBİRLİKLERİMİZ

Liverpool Üniversitesi International Centre for Excellence in Educational Opportunities ile Bir Avrupa Birliği Projesi olan SIS CATALYST kapsamında, İstanbul Aydın Üniversitesi Çocuk Üniversitesi işbirliğine imza atılmıştır.  Bu sebeple  Mayıs ayı boyunca  12-15 yaş grubu öğrencileri ile ‘’What we Recommend’’ (‘’Biz ne öneriyoruz’’) Workshopları düzenlenecektir.

Bu işbirliğinin amacı Tüm Dünya’da çocuklarımızın kendilerini ilgilendiren konulara yönelik görüş ve önerilerini alarak, onların da söz haklarını kullanmalarına yardımcı olmaktır. Katılım ücretsiz olup, bu yaş grubundan tüm öğrencilerimiz başvurabileceklerdir. Kontenjan sınırlıdır.

SIS CATALYST NEDİR?
    SIS catalyst toplumda bilim aktivitelerinin çocuklar için uygulanabilir, kolay ulaşılabilir ve yaygın olmasını amaçlayan, bunu yapmak için de politik süreçlerin ülkeler arası mobilizasyonunu amaçlayan bir oluşumdur. Oluşumun hedef kitlesini liseye kadar olan kısım oluşturmakla birlikte, oluşum sosyal açıdan tüm çocukların topluma entegresi ve yükseköğretime özendirilmesi konusunda çalışmalar yürütmektedir.

SIS Catalyst üç tema üzerinden ilerlemektedir:
    •    Çocukları dinlemek
    •    çocukların önemli role sahip politika yapılcılarla olan diyaloglarının önemini fark etmek
    •    Bu diyalogları destekleyerek, çocukların sesinin medya ve politika yapıcılara ulaştırılmasını sağlamak.

‘’BİZ NE ÖNERİYORUZ WORKSHOP’’İÇERİĞİ
    Bu workshoplar bir günlük olarak, yapılacak olup, ilki 4 Mayıs Pazar yapılacaktır. Çocukların okullar ve eğitim sistemine ilişkin çocukların düşüncelerini ve tavsiyelerini sunacağı bu workshoplar Ailelerin Onayı ile kayda alınarak, youtube videoları ile yayınlanacaktır. Tüm ülke çocuklarının videoları Liverpool üniversitesine ve youtube’a gönderilerek, tüm videoları başka ülkelerden diğer çocukların da seyretmesi sağlanır. Ulaşmaya çalışılan 10-16 yaş arasında farklı ülkelerden 20 grup çocuğun tavsiyesidir. Bu workshoplarla öğrenciler fikirlerinin değerli olduğunu görecek ve daha otonom bireyler haline geleceklerdir.

Bu workshoplar:
    Tanışma ve Isınma aktivitesi: 30 dk
    Bilginin etkisinin tartışılması: 30 dk.
    Karakter Farkındalığı: 30 dk.
    Tavsiyede bulunma: 45 dk.
    Tavsiyelerin videoya çekimi: 30 dk.
    SİS Catalyst’in tavsiyeleri Üzerine Tartışma: 30 dk.
    Değerlendirme: 15 dk.
    Şeklinde Yrd. Doç. Dr. Ayşin KAPLAN SAYI tarafından yürütülecektir. Katılmak isteyenler için:
    Başvuru: Çocuk Üniversitesi Assistanı Ecem Özdemir
    Mail: ecemozdemir@aydin.edu.tr  Tel: 0532 227 4338