Özel Yetenek Sınavları 16 Nisan'da Başlıyor!

01.04.2016

İAÜ 2016 Özel Yetenek Sınavları 16 Nisan'da Başlıyor!

Categorie  Kategori : ÖZEL YETENEK

Başvurular için
    İAÜ Florya Yerleşkesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı F Blok - 1 / Küçükçekmece / İSTANBUL

Tel: 444 1 428

1. Alanda;

- İç Mimarlık
    - Endüstri Ürünleri Tasarımı
    - Grafik Tasarım
    - Moda ve Tekstil Tasarımı
    - Çizgi Film ve Animasyon
    - Görsel İletişim Tasarımı

2. Alanda;

- Drama ve Oyunculuk

3. Alanda;

- Sanat Yönetimi
    - Gastronomi ve Mutfak Sanatları

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI'NCA ADAY, ÖN KAYIT VE KESİN KAYITTA YAPILACAK İŞLEMLER;

ADAY KAYDI

• Özel Yetenek  Sınavına Lise ve dengi okullardan mezun olmuş veya olacak öğrencilerden 2016- YGS sınavına katılmış ve YGS 1,2,3,4,5 ve 6 dan 150.000 ve daha fazla puan almış olan öğrenciler girebilir.
    • Sınav aday kaydına başvuracak öğrencilerden TC. Nüfus Cüzdanı ve YGS sonuç belgesi fotokopisi istenir.
    • Öğrenci aynı alandan olan kaydı ile en fazla iki bölüme başvurabilir.

• 1 nci Alan

Endüstri Ürünleri Tasarımı
    Grafik Tasarım
    Moda Tekstil Tasarım
    Çizgi Film ve Animasyon
    Görsel İletişim Tasarım (Ayrıca mülakata alınır.)

• 2 nci Alan

Gastronomi ve Mutfak Sanatları

• 3 ncü Alan

Drama Oyunculuk

• 4 ncü Alan

Sanat Yönetimi

• İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarım hariç 1 nci Alan Sınavları, planlanan tarihlerde 09.00, 11.00, 13.00, 15.00 ve 17.00' de başlayacak şekilde tek aşamalı (çizim sınavı) olarak yapılacaktır.
    • İletişim Fakültesi Görsel İletişim Tasarım Bölümü sınavı iki aşamalı olup planlanan tarihlerde birinci aşama 10.00 ve 12.00 saatlerinde yapılacak, aynı gün saat 14:00'te sözlü mülakata girilecektir.
    • 2 nci Alan Gastronomi sınavı olup saat 09.00’da kültür sınavı ve daha sonra aynı yerde mülakat şeklinde yapılacaktır.
    • 3 ncü  Alan Drama ve Oyunculuk sınavı dünya ve Türk Tiyatro Edebiyatının seçkin örneklerinden iki farklı tirad ve bir şiir sunumu, genel kültür sınavı ve mülakat şeklinde yapılacaktır.
    • 4 ncü  Alan Sanat Yönetimi sınavı olup Sanat ve Kültür yazılı sınavı şeklinde yapılacaktır. Saat 09:00 da başlamaktadır.
    • Sınav Aday kaydına başvuran öğrencilere sınav giriş evrakı verilecek, sınavda bu evrakın ve TC. Nüfus Cüzdanını yanında bulundurulmaları kendilerine bildirilecetir.

ÖN KAYIT VE KESİN KAYIT

Girme hakkını kazanan öğrencilerin kayıtları, sınav sorumlusu Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Veysel GÜNAY’ın onaylı belgesi esas alınarak yapılacaktır.

ÖN KAYITTA

• YGS Sonuç Belgesi
    • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

KESİN KAYITTA
    Ön kayıtta alınan belgelere ilave olarak;

• Diploma veya yeni tarihli geçici Mezuniyet Belgesinin Aslı
    • Askerlik Durum Belgesi ( 29 ve daha fazla yaşlı olanlardan )
    • 6 adet 4,5 cm x 6 cm boyutlarında Fotoğraf
    • Banka Sözleşmesi (Kayıt sırasında Muhasebe ile Veli arasında yapılacaktır.)

MALİ İŞLER DAİRE BAŞKANLIĞI'NCA ÖN KAYITTA YAPILACAK İŞLEMLER
    Kayıtlarda Mali İşler D. Başkanlığınca yürütülecek hususlar ve esaslar aşağıya çıkartılmıştır.

• Kesin kayıt hakkı kazanan öğrenciye ait Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'nca verilecek belge esas  alınacaktır.
    • Kayıtta 2000 TL. (İki Bin Türk Lirası) kayıt ücreti olarak alınacak, bakiyesi peşin veya isteyenler için 9 eşit taksite bölünerek sözleşme yapılacaktır.
    • Kayıt yaptıran öğrenci LYS sonuçlarına göre herhangi bir Devlet veya Vakıf Üniversitesine

yerleştiğinde kayıt ücretinin %75 i  1500 TL. (Bin Beş Yüz) durumun belgelenmesi koşulu ile iade edilecektir.

•  Kayıt yaptıran öğrenci herhangi bir Devlet veya Vakıf Üniversitesine Özel Yetenek Sınavı ile geçmesi durumunda ise kayıt ücreti olan 2000 TL. geriye ödenmeyecektir.

TAKSİTLİ (KREDİLİ HESAP) SÖZLEŞMESİ İÇİN GEREKLİ BELGELER
    Gelir Beyanınız  taksit ödemelerinizin  üzerinde olacak şekilde evraklarınızı  tamamlayınız.
    Ödemeler 1 peşin 9 taksit üzerinden yapılmaktadır

Bodrolu Çalışanlar için

• Nüfus Cüzdanının aslı
    •  Son aya ait maaş bodrosu, kaşeli imzalı (Son 3 aylık SSK’nın aynı işyerinden ödenmesi zorunludur.)
    •  Şirketten maaş yazısı getirenlerin, imzalayana ait şirket imza sirküleri almaları gerekmektedir.

Emekliler için:

Kira Geliri olanlar için

• Gayrimenkul Tapu Fotokopisi
    • Kira Kontratı
    • Kira gelirini gösteren son 6 aya ait banka Hesap Ekstresi

Yan Gelir Sahibi olanlar

• Nüfus Cüzdanının aslı
    • Banka Mevduatlarını gösteren hesap cüzdanları (Son aya ait hesap işlenmiş olmalı)
    • Fon bakiyesi gösteren güncel hesap ekstresi
    • Hisse senedi depo hesap detaylarını gösteren banka yada aracı kurum hesap dökümleri

Şahıs Firması Olanlar için

•  Nüfus Cüzdanının aslı
    •  Vergi Levhası (En az 6 aylık ve matrahı gösterir olmalı)
    •  Geçici Vergi Beyannamesi (Son iki dönem)
    •  Yıllık Gelir Vergisi Beyannamesi (Son dönem)

Limited veya Anonim Şirketi Sahibi olanlar

• Nüfus Cüzdanının aslı
    • Vergi Levhası (En az 6 aylık ve matrahı gösterir olmalı)
    • Son 3 döneme ait geçici vergi beyannamesi veya mizan
    • Kurumlar vergisi beyannamesi (Son dönem)

Taksit ödeme başvurusu Garanti Bankası tarafından onaylandığı takdirde, Şube, veli adına çalışan Cari Hesaba, yıllık öğrenim ücreti kadar (Ek Hesap Limiti) tahsis edecektir. Taksitli sisteme dahil olan öğrencilerin ödemeleri kayıt sırasında peşinat ücretin %10’u veli adına açılan hesaba kayıt esnasında nakit olarak yatılacaktır.

Kredi Kartı ile Taksitli Ödeme

•  Eğitim ücretinin tamamını Kredi kartı ve peşin ödeme yapacak velilerimizin, banka tarafından istenen   evrakları getirme yükümlülüğü yoktur.

ÖZEL YETENEK

Son Ziyaret :  26.07.2017 23:46