Dünyanın En’leriyle Eğitim İşbirliği

25.02.2014

Dünyanın En’leriyle Eğitim İşbirliği.

Categorie  Kategori : İŞBİRLİKLERİMİZ

İstanbul Aydın Üniversitesi, 1257 yılında kurulan ve Dünya’nın en prestijli üniversiteleri arasında yer alan Sorbonne Üniversitesi ile Sosyal Bilimler, İletişim ve Eğitim Fakültelerinde ortak diploma programları oluşturma kararı aldı. İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın ve Batı (Garbiyat) Uygulama ve Araştırma Merkezi ekibi tarafından gerçekleştirilen işbirliğiyle birçok bölümde ortak eğitim ve diploma imkânı sağlanacak. Ayrıca ortak araştırma projeleri geliştirecek olan Sorbonne ve İstanbul Aydın Üniversitesi, Erasmus programı çerçevesinde karşılıklı öğretim görevlisi ve öğrenci değişimi gerçekleştirerek, konferans, sempozyum gibi bilimsel etkinlikler düzenleyecek. 350’nin üzerinde Dünya üniversitesi ile eğitim işbirliği bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi Sorbonne Üniversitesi’nin yanı sıra 1899 yılında Sosyolojinin babası olarak bilinen Emile Durkheim'in kurduğu CEDS Paris ile de işbirliği anlaşması imzaladı. Bir dizi ziyaret gerçekleştirerek önemli işbirliklerine imza atan heyet, İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencilerine CEDS Paris’den çift diploma alma olanağı sunarak, yüksek lisans ve “PhD in International Relations and Diplomacy” doktora programında eğitim görme fırsatı sağlayacak.

İŞBİRLİKLERİMİZ

19074379