Sertifikanızı Almadan İmplant Yaptırmayın

10.02.2014

Sertifikanızı Almadan İmplant Yaptırmayın.

Categorie  Kategori : Diş Hekimliği
    Reading  Okuma : 1966

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dentaydın Diş Hastanesi Tıbbi Direktörü Dt. Nergis KARAGÖZ, implant yaptırırken kullanılan malzeme konusunda hastaların kandırılabildiğini, birinci kalite implant malzemesi kullanıldığını söylenerek uygun kalite de olmayan implantlar yapılabildiğini belirterek, implant yaptırılırken muhakkak sertifika alınması gerektiğini ifade etti.

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dentaydın Diş Hastanesi Tıbbi Direktörü Dt. Nergis KARAGÖZ, hastaların implant için kullanılan malzemelerin kaliteleri konusunda yanlış bilgilendirilebildiğini, implant yaptırdıktan sonra üst yapısı için farklı bir hekime gidildiğinde implant malzemesinin ve kalitesinin belirtilenden farklı bir ürün olduğunun ortaya çıktığını, bu durumda kişilerin tedavilerine devam edilmesinin zorlaştığını ifade etti.

“Hastalara birinci sınıf ve kalitede implant yapıldığını söyleyerek uygun kalitede olmayan implantlar kullanılabiliyor, üniversite hastanesi olarak gelen hastalarımızda bu tür vakalarla sıklıkla karşılaşıyoruz, hastalar implantlarını başka yerde yaptırıp üst yapısı için hastanemize geldiklerinde, ağız içerisindeki ürünün, kendisine belirtilen kalitede implant olmadığını daha düşük kalitede bir ürün kullanıldığını görüyoruz. Bu nedenle kişiler implant yaptırırken muhakkak sertifikalarını istemeliler” diyen Dt. Nergis KARAGÖZ, bireylerin implant yaptırırken araştırarak ve bu konu hakkında bilgi sahibi olarak operasyona başlamaları konusunda uyarılarda bulundu.

İmplant operasyonu öncesi hastalara tedavileri ile ilgili her türlü bilgilendirme yapıldığını ve işlem sonrasında da uygulanan implant sertifikalarının teslim edildiğini ifade eden Tıbbi Direktör Dt. Nergis KARAGÖZ, İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi’nde araştırmacılığı ve bilimselliğini ön planda tutarak hasta memnuniyetine ve hekim hasta arasındaki güven ilişkisinin oluşmasına son derece önem verdiklerinin altını çizdi.

Diş Hekimliği

19234568