Eğitim Yolu Asya'ya Uzandı

21.02.2014

Malezya'nın önde gelen Devlet Teknik Üniversitesi UTeM ve İstanbul Aydın Üniversitesi, mühendislik alanlarında gerçekleştirilen önemli bir işbirliğine imza attı.

Categorie  Kategori : İŞBİRLİKLERİMİZ

UTeM Üniversitesi Başkanı Prof. Dr. Datuk Ahmad Yusoff Bin Hassan ve delegasyonu İstanbul Aydin Üniversitesi Florya Yerleşkesi'ni ziyaret etti. UTeM Üniversitesi Başkanı Prof. Dr. Datuk Ahmad Yusoff Bin Hassan, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İZMİRLİ ile görüşerek mühendislik bölümlerinde birlikte çalışma kararı aldı. Malezya’da ve İstanbul’da gerçekleştirilecek projelerde iki üniversitenin ortak olarak yer almasını sağlayacak anlaşma ile öğrenci ve personel değişimleri de gerçekleştirilecek. İnşaat, Bilgisayar, Gıda, Makine, Tekstil ve Mekatronik alanlarında projelerin hazırlanacağını ve ortak etkinlikler düzenleneceğini belirten İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İZMİRLİ, iki üniversitenin kıtalar arası eğitim köprüsü oluşturduğunu söyledi. Heyet daha sonra Teknoloji Merkezini gezerek, yürütülen proje ve araştırmaları inceledi.

Teknik ve Mühendislik Bölümleriyle Malezya’nın en önemli üniversitelerinden biri olan UTeM İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi'nde yer alan Techno Center, İnşaat Fakültesi Laboratuvarları ile özellikle ilgilenen heyet, alanında uzman olan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri UÇAN ve Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Güner ÖZAY’ın da katılımlarıyla gerçekleşen toplantılarda üniversiteyi ve laboratuvarlar teknolojisini oldukça güçlü bulduklarını belirttiler.

İmzalanan anlaşma ile birlikte değişim öğrencisi olarak UTeM üniversitesi öğrencilerinin Türkiye’ye ve İstanbul Aydın Üniversitesi'ne ilgi göstereceğinden emin olduğunu belirten UTeM üniversitesi Başkanı İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencilerini de üniversitelerinde ağırlamaktan memnuniyet duyacaklarını belirtti.

İŞBİRLİKLERİMİZ

19074417