HABER ARAMA


Gelişmiş

EN ÇOK OKUNANLAR

SON YORUMLANANLAR


    İAÜ'de Temel Gıda Hijyen Eğitimi

      04.01.2014

    İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Temel Gıda Hijyen Eğitimi.

    Categorie  Kategori : PROJE
    Comments  Yorum : 0
    Reading  Okuma : 3363

    Share |

    12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

    İSTANBUL AYDIN ÜNİVERİSTESİ’NDE TEMEL GIDA HİJYEN EĞİTİMİ
     
    5 Temmuz 2013 tarih ve 28698 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Hijyen Eğitimi Yönetmeliği’nin 1. ve 5. maddelerinde “Gıda üretim ve perakende iş yerlerinde, insan bedenine temasın söz konusu olduğu temizlik hizmetlerinin verildiği iş yerlerinde Temel Gıda Hijyeni Eğitimi belgesine sahip olmayan kişiler çalıştırılamaz. İş yeri sahipleri ve işletenleri, çalışanlarının hijyen eğitimi almasından ve belgeli olarak çalıştırılmasından birinci derecede sorumludur. Bizzat çalışmaları durumunda iş yeri sahipleri ve işletenleri de bu eğitimi almaya mecburdur” hükmü getirilmiştir.

    Söz konusu yönetmelik kapsamında; İstanbul Aydın Üniversitesi, Florya Yerleşkesi dahilinde yiyecek-içecek hizmetlerini veren Divina İşletmesinin mutfak, temizlik ve servis elemanları olmak üzere 90 personele yönelik  Temel Gıda Hijyeni Eğitimi gerçekleştirilmiştir.  04 Ocak 2014 ve 10 Ocak 2014 tarihleri arasında yürütülen eğitimin koordinatörlüğünü İstanbul Aydın Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.Bülent TEKİNSOY üstlenmiş, eğitim sorumluluğunu ise Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Halk Sağlığı Uzmanı Yrd.Doç.Dr.Nevzat BİLGİN yürütmüştür.

    İki grup halinde yürütülen eğitim sonunda katılımcılara “Temel Gıda Hijyeni Eğitimi Katılım Belgesi” düzenlenmiştir.
    Yazdırılabilir Sayfa Sayfayı Yazdır | Word'e Aktar Worde Aktar | Tavsiye Et Arkadaşına Gönder | Yorum Yaz Yorum Ekle

    PROJE

    En Çok Okunanlar




    Toplam Ziyaretçi : 
    Aktif Ziyaretçi : 

    18983545
    46
       

      Son Ziyaret :  22.02.2020 09:52