Siyaset Avrupa Akademisi LONDRA

08.02.2014

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğrencileri LONDRA'ya, AVAM ve LORDLAR Kamarası'na Gidiyor.

Categorie  Kategori : TAM

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİ
    LONDRA’YA, AVAM VE LORDLAR KAMARASI’NA GİDİYOR.

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi ikinci kez düzenlediği “Siyaset Akademisi Avrupa” ile 08 -14 Şubat tarihlerinde Birleşik Krallık ve İngiltere’nin önemli siyasi temaslarda bulunmak ve eğitim kurumlarını ziyaret etmek amacıyla 16 kişilik bir öğrenci ve akademisyen grubunu Londra’ya götürüyor.

Program da yer alan en önemli etkinliklerden biri de İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı Sosyolog Zeynep Banu DALAMAN’ın Westminster Sarayı Avam Kamarası’nda  “2013 Yılı Türkiye’de Siyaset ve Demokrasi Analizi” konulu bir konuşma yapacak olmasıdır. İngiltere-Türkiye ilişkileri açısından önemli bir düşünce kuruluşu olan Türkiye Araştırmaları Merkezi tarafından her ay düzenlenen “Westminster Münazaraları” çerçevesinde Muhafazakar Parti’inin Pudsey milletvekili Stuart Andrew’in ev sahipliğinde 10 Şubat 2014 Pazartesi 19.00-10.30 gerçekleşecek bu etkinlik Avam Kamarası 9 numaralı odada gerçekleşecektir. Konuşmaya Londra King’s Üniversitesi’nden Bill Park da eşlik edecektir.

Diplomasi, siyaset bilimi ve uluslararası ilişkiler alanında kilit role sahip ülkelerden biri olan İngiltere’de gerçekleştirilen toplantı ve brifinglerde öğrenciler Londra Akademisi sayesinde akademik donanımları ve bilgi düzeylerini geliştirip bu alanda yeni bir bakış açısı kazanarak, İngiltere siyasetini şekillendiren kurum ve kişileri yerinde ziyareti ve işleyişlerini birebir gözlemleme ve bu kuruluşlarla temas etme imkânı elde edeceklerdir. İngilizce sertifika alacakları programın şu ana kadar belirlenen detayları şu şekildedir.

10.02.2014

•   Türk öğrenci derneklerinin çatı kuruluşu Network of Students (NOS) ile görüşme.
    •  Türkiye Araştırmaları Merkezi (CEFTUS) Direktörü İbrahim Doğuş ve King’s College Öğretim üyesi Bill Park ile buluşma.
    •  “Westminster Münazaraları”, 19:00-20:30, Westminster Avam Kamarası

Konu: “2013 yılı Türkiye’de Siyaset ve Demokrasi Analizi”
    Zeynep Banu DALAMAN - İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı
    Bill Park- Londra King’s College Öğretim Üyesi

11.02.3014 Toplantılar;
    •  Chatham House’da Türkiye Uzmanı Araştırmacı-Yazar Fadi Hakura ile görüşme.
    •  London School of Economics (LSE) ziyaret,  Akademisyen Ümit Sönmez ile görüşme.
    •  Avrupa Komisyonu’nda “Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliği’nde bir geleceği var mı?” isimli konferansa katılım.

12.02.2014 Toplantılar;
    •  AB Avrupa Komisyonu Baş Temsilcisi Jackie Minor ile görüşme.
    •  Lordlar Kamarası’nda Baroness Hussein-Ece OBE ile görüşme.
    •  T.C. Büyükelçilik ziyaret, Büyükelçi Ünal Ceviköz ile görüşme.

13.02.2014 Toplantılar;
    •  Oxford Üniversitesi ziyaret,  “Oxford Türk Öğrenci Topluluğu” Başkanı Kerem Bayrakçeken ve grup üyeleri ile görüşme.
    •  “The Guardian” gazetesinden gazeteci Simon Tisdall ile görüşme ve röportaj.
    •  Regent Üniversitesi’nden Prof. İbrahim Sirkeci ile görüşme.

Siyaset Akademisi Avrupa-Londra 1. Hafta için tıklayın...

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı Sosyolog Zeynep Banu DALAMAN 05-14 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleşen Siyaset Akademisi Avrupa-Londra programı kapsamında, 5 Şubat Çarşamba günü, İngiltere’nin ana muhalefet partisi olan İşçi Partisi (Labour Party) lideri Ed Miliband önderliğinde düzenlenen  ve İngiltere’de yaşayan farklı inanç ve etnik toplulukların sahip çıkılmasına istinaden düzenlenen “One Nation Diversity” yemeğinde Ed Miliband ile 2015 İngiltere seçimlerinin değerlendirildiği bir görüşme gerçekleştirdi.

TAM

Son Ziyaret :  23.11.2017 18:01