İAÜ ODTÜ Afet Risk Yönetimi Toplantısında

10.01.2014

İstanbul Aydın Üniversitesi, ODTÜ Afet Risk Yönetimi Toplantısında.

Categorie  Kategori : AFAM

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ, ODTÜ AFET RİSK YÖNETİMİ TOPLANTISINDA

İstanbul Aydın Üniversitesi, Proje Mühendisi Özden TİMURLENK ÇELİK “Organize Sanayi Bölgelerinin Yapısal Olmayan Risklere Karşı Afet ve Acil Durum Planlarının Oluşturulması” isimli bildirisini 10 Ocak 2014 tarihinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) düzenlenen “Türkiye’nin Afet Risk Yönetimi, 16. Yuvarlak Masa Toplantısı”’nda sundu.

Sunumda İstanbul’daki tüm Organize Sanayi Bölgelerinde uygulanamsı planlanan Risk Azaltma Sistemine değinen Sayın ÇELİK’in sunumu akademisyeler ve idareciler tarafından ilgi gördü. Tartışma Platformunda çok sayıda soru sorulan bildiri hakkında farklı kurum ve kuruluşlarla ortak yürütülebilecek projelerde değerlendirildi.

Ayrıca İSTKA tarafından hibe alan ve İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile ortak yürütülen “İstanbul Afet Acil Durum, Tehlike ve Risklerinin Sayısal Olarak Belirlenmesi” Projesi hakkında da bir sunum gerçekleştiren Sayın ÇELİK, projenin veri bankasındaki verilerin paylaşımı ve yaygınlaştırılması için ODTÜ Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi ile karşılıklı veri payaşımı anlaşması yaptı. Yanısıra İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ilgili birim yetkilileri ile veri bankasının zenginleştirilmesi için karşılıklı anlaşmalar yapılabilmesi adına ilk temeller atılmış oldu.

Bildiri sunumları ODTÜ, Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi internet sitesinde toplantı raporu ile birlikte yayınlanacaktır.

AFAM

16190460