Yüksek Lisans Kayıtları Başlıyor!

20.01.2014

2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında Yüksek Lisans Programına Öğrenci Alınacaktır.

Categorie  Kategori : ENSTİTÜLER

TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ İLE İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
    ARASINDAKİ PROTOKOL KAPSAMINDA
    2013-2014 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILINDA
    YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA ÖĞRENCİ ALINACAKTIR.

ÖN KAYIT KOŞULLARI

20 Aralık 2013 - 20 Ocak  2014 tarihleri arasında müracaatların şahsen veya e-posta yoluyla İstanbul Aydın Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı ve Kentsel Tasarım Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Yıldız AKSOY’a yapılması gerekmektedir. Şahsen başvuru halinde evrakları bölüme teslim etmeleri; e-posta ile başvuru yapılması halinde ise evrakların bilgisayar ortamında taratılmış halini yildizaksoy@aydin.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

KENTSEL TASARIM TEZSİZ YÜKSEK LİSANS PROGRAMINA

•   Başvuru formu, (www.aydin.edu.tr adresinde yer almaktadır)
    •   Özgeçmiş,
    •   4 adet fotoğraf,
    •   Nüfuz cüzdan fotokopisi,
    •   Askerlik durum belgesi (Orjinal),
    •  Diploma (Lisans diplomasının orjinali ya da noter onaylı sureti veya Lisans geçici mezuniyet belgesinin orjinali ya da noter onaylı sureti. Yabancı Üniversite mezuniyetinin söz konusu olması durumunda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından alınacak denklik belgesi (Ve Lisans Diploma ve Transkriptinin noter onaylı Türkçe tercümesi.)
    •   Lisans Transkripti (Aslı veya noter onaylı sureti),
    •  Mezuniyet not ortalamasının 4 üzerinden en az 2, 100 lük sistemde en az 50 olması gerekmektedir. (Kentsel Tasarım Tezsiz Yüksek Lisans Programına, Mimarlık, Peyzaj Mimarlığı, Peyzaj Mimarlığı ve Kentsel Tasarım, Şehir ve Bölge Planlama, Orman Mühendisliği ve Ziraat Mühendisliği, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı, İnşaat Mühendisliği ve Çevre Mühendisliği, Jeodezi ve Fotoğrametri, Jeoloji Mühendisliği ve Harita Mühendisliği Lisans programlarından mezun olan öğrenciler başvurabilecektir.)
    •    Çalıştığı belediyeye ait resmi yazı,
    •    Yüksek lisans yapmasında sakınca olmadığına dair resmi yazı.
    •   ALES belgesi (ALES’ten sayısal puan türünden en az 55 puan alma şartı aranacaktır ) (Bilgisayar çıktısı kabul edilecektir.)
    •   Taahütname (Başvuru esnasında doldurulacaktır)
    •   Öğrenci Bilgi Formu (Başvuru esnasında doldurulacaktır)

Ön kayıt işlemlerinin ardından 24-31 Ocak 2013 tarihleri arasında mülakat yapılacaktır (ön kayıt neticesinde mülakat günü ve saati kişiye telefonla bildirilecektir). Mülakatta başarılı olan 20 belediye personeli söz konusu yüksek lisans programına protokol kapsamında kabul edilecek olup kazananların isimlerinin yer aldığı liste www.tbb.gov.tr  adresinde yayınlanacaktır.

Ayrıntılı bilgi;
    Yrd. Doç. Dr. Yıldız AKSOY dahili 27301
    TBB, Eğitim Müdürlüğü 0 312 419 21 00
    Uzman Hasan KORUCU dahili (244)