Sağlık Eğitimine ve Sektöre Büyük Yatırım

24.04.2014

İstanbul Aydın Üniversitesi, insan hayatına verdiği önemi ve eğitim alanında yarattığı farklılıkları Florya Yerleşkesi'nde yaptığı sağlık yatırımlarıyla ortaya koyuyor.

Categorie  Kategori : Diş Hekimliği

Ülkemizde hızla büyüyen sağlık sektörünün yapılan reformlar doğrultusunda nitelikli personel ihtiyacı gün geçtikçe artmaktadır. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de, yetişmiş insan gücüne kamu ve özel sağlık kuruluşlarında ihtiyaç duyulmaktadır. Sağlık hizmetlerinin yararlı olabilmesi için hekimler kadar yardımcı sağlık personelinin de iyi eğitimli ve tecrübeli olması kaliteyi ve memnuniyeti arttıracaktır. Toplum sağlığının ve yaşam kalitesinin yükseltilmesini kendisine amaç edinen İstanbul Aydın Üniversitesi her türlü çağdaş, bilimsel, teknolojik ve sosyal değişimleri yakından takip ederek, araştırmacı, insani ve etik değerlere saygılı, mesleki alanlarda uluslararası düzeyde bilgi ve beceriye sahip gençler yetiştirmektedir. İstanbul Aydın Üniversitesi, tüm gereksinimlere ve yeniliklere uygun labaratuvar alt yapısıyla, konusunda uzman hekim ve akademisyen kadrosuyla sağlık alanına büyük yatırımlar yapmaktadır.

Sağlık Eğitiminde Tek Adres
    Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde Odyoloji, Çocuk Gelişimi, Sağlık Kurumları Yöneticiliği ve Hemşirelik bölümlerini bulunan İstanbul Aydın Üniversitesi, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda Ağız ve Diş Sağlığı, Anestezi, Diş Protez Teknolojisi, Fizyoterapi, İlk ve Acil Yardım, Odyometri, Optisyenlik, Ortopedik Protez ve Ortez, Radyoterapi, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri programlarıyla mesleki yeterliliğe sahip konusunda uzman insan kaynağı yetiştirmektedir. 2014-2015 eğitim öğretim yılında yeni açılacak Ameliyathane Hizmetleri, Diyaliz, Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon, Elektronörofizyoloji, Pataloji Laboratuvar Teknikleri, Perfüzyon Teknikleri, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programlarıyla sağlık alanında fark yaratmaya hazırlanan İstanbul Aydın Üniversitesi, Medical Science Laboratuvarlarıyla sektöre önemli hizmetler vermektedir.

Ara Eleman Değil Ana Eleman
    Sağlık alanında özgün eğitim ve araştırmalar yaparak, deneyimli kadrosu, güncel teknolojik donanımı, uluslararası düzeyde işbirlikleri ve bilimsel araştırmalarıyla ulusal ve uluslararası düzeyde tanınan ve tercih edilen İstanbul Aydın Üniversitesi, meslek yüksekokullarında alanında uzman dünyanın her yerinde mesleğini icra edebilecek ara değil ana elemanlar yetiştirmektedir. Önlisans programlarını, lisans, yükseklisans ve doktora programlarıyla destekleyerek eğitimin sürekliliğini sağlayan İstanbul Aydın Üniversitesi sağlık alanında ülkenin ve dünyanın ihtiyaçlarını göz önüne alarak yatırımlarını gerçekleştirmekte ve eğitim programlarını dizayn etmektedir.

Medical Science Laboratuvarlarına Büyük İlgi
    Hayati öneme sahip olan “Sağlık” konusunda iyi bir laboratuvar hizmeti sunmak, doğru ve güvenilir sonuçların elde edilmesini sağlamak amacıyla İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi'nde kurulan Medical Sciences Tıbbi Bilimler Laboratuvarları; öğrencilere, akademisyenlere ve araştırmacılara hizmet vermektedir. Uluslararası standartlarda en üst teknolojik cihazlarla donatılan Medical Sciences Laboratuvarları sağlık alanında tanı, tedavi ve hastalıkların takibi sürecinde tüm testlerin uygulanabildiği önemli bir sağlık merkezidir. Anatomi, Anestezi, Biyokimya, Diş Protez, Fizyoterapi, İlk-Acil Yardım, Mikrobiyoloji, Odyoloji ve Optisyenlik Laboratuvarlarının yer aldığı merkez, kamu ve özel yataklı tedavi kurumlarının çoğalmasıyla ihtiyaç duyulan kaliteli sağlık personelinin yetiştirilmesine olanak sağlamaktadır.

Diş Hekimliği

19486899