MİRO Sergi Ziyareti

16.12.2013

İAÜ, Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Gör. Medine İRAK MSGSÜ Tophane-i Amire KSM'de gerçekleşen Miro Sergisini 1.sınıf öğrencileriyle birlikte ziyaret etmişlerdir.

Categorie  Kategori : SERGİ

İstanbul Aydın Üniversitesi, Grafik Tasarım Bölümü Öğretim Gör. Medine İRAK MSGSÜ Tophane-i Amire KSM'de gerçekleşen Miro Sergisini İ.A.Ü G.S.F Moda ve Tekstil Tasarım Bölümü 1.sınıf öğrencileriyle birlikte ziyaret etmişlerdir.

Çağdaş Avrupa Sanatı'nın gelişimine katkı sağladığını söyleyebileceğimiz Miro, II.Dünya savaşının ağır darbeler bıraktığı Avrupa ortamında sanat gerçekleştirmenin zorluğuyla sanatçılara üretimleri için olumlu ortamlar yaratan, atölyeler sağlayan ve maddi olarakta destekleyen Amerikan hükümetinin etkisiyle Miro ve çağdaşları Amerika'ya göç ederler. Sanatın merkezinin bu vesileyle aslında Paris'ten New York'a taşındığını söyleyebiliriz.Çünkü  Amerika'ya göç eden sanatçıların çoğunluğu Çağdaş Avrupa Sanatı'nın gelişimine çalışmalarıyla yön göstermişlerdir. Buraya göç eden ve aralarında Miro,Salvador Dali,Ashile Gorky ve Rene Magritte gibi Sürrealizmin öncüleri, Amerikan Sanatı'nın oluşumuna çok önemli etkileri olur; Soyut Dışavurumculuk veya Amerikan Soyut sanatı dediğimiz bir akımın oluşumuna sebep olmuşlardır.

20.yy'da yaşamış olan  İspanyol asıllı sanatçılarından Miro'nun eserleri 19 Ocak 2014 tarihine kadar MSGSÜ TOPHANE-İ AMİRE KSM'de görülebilir.

SERGİ

Son Ziyaret :  21.10.2019 16:21