İAÜ Türkiye Araştırmaları Merkezi Siyaset Akademisi 2

Siyaset Akademisi 2 - Üçüncü Hafta - Sn. Ahu ÖZYURT

Categorie  Kategori : TAM

SİYASET AKADEMİSİ 2 - ÜÇÜNCÜ HAFTA - Sn. Ahu ÖZYURT

Siyaset Akademisi- 2, üçüncü haftasında İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi D Blok Turuncu konferans salonunda 27 Kasım 2010 günü " Küreselleşmenin Türk Siyasetine Yansımaları" başlığıyla, DSP Genel Başkanı Dr. Masum TÜRKER, Gazeteport yazarı Sn. Ahu ÖZYURT, T.C. Turizm Eski Bakanı ve TURAD Yön. Kur. Bşk. Bahattin YÜCEL, İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi Öğr. Üyesi Doç. Dr. Nuray MERT ve GercekGundem.com Genel Yay. Yön. ve gazeteci-yazar Barış YARKADAŞ`ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Akademi derslerini dinleyenler arasında İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Danışmanı Prof. Dr. İsmail Hakkı AYDIN, İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan SAYGIN, Silivri Belediye Başkanı Özcan IŞIKLAR, DSP İstanbul Milletvekili Hüseyin MERT, DSP İstanbul İl Başkanı Erdoğan TOPRAK, Beyoğlu İlçe Başkanı Hikmet KABUK da vardı.

Siyaset Akademisi 2'de ilk dersin konuşmacısı Ahu ÖZYURT medya ve basın dünyasının geçmişten günümüze kadar ki süreçte geçirdiği değişim ve gelişimlerden bahsederek konuşmasına başladı. Medya ve basının teknolojik gelişmelerle birlikte artık seçmene daha fazla bilgi aktarma imkânı bulduğunu ve seçmenin daha fazla alternatife sahip olduğunu belirterek konuşmasını devam ettiren Özyurt, Türkiye`de iktidar ve medya arasındaki ilişkilere ve problemlere değinerek deneyim ve fikirlerini katılımcılarla paylaşıp gündemden örneklerle konuşmasını sonlandırdı.

Sn. Ahu ÖZYURT`un konuşmasından dikkat çeken kısa başlıklar ise şöyle;

"Gelişen teknolojik gelişmelerle birlikte güç artık tamamen seçmende.."

" CHP`de ekip noksanlığı aşılması gereken ciddi bir problemdir."

"CHP`nin operasyona açık olması gerekir`..

"Hükümet, Doğan Medya Grubuna ciddi anlamda bir ültimatom verdi."

"Kemal Kılıçdaroğlu`na basında çok haksızlık yapılıyor.. "

Konuşmalarının sonunda İstanbul Aydın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan SAYGIN ile birlikte Silivri Belediye Başkanı Sn. Özcan IŞIKLAR, Ahu ÖZYURT`a teşekkürlerini iletip plaketini takdim ettiler.

TAM

19388028