Siyaset Akademisi Avrupa-2 Londra

01.02.2014

İstanbul Aydın Üniversitesi "Siyaset Akademisi Avrupa" ilk kez Londra'da.

Categorie  Kategori : TAM

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi’nin gerçekleştirdiği yurtdışı saha çalışmalarının ikincisi olan “Siyaset Akademisi Avrupa 2” sertifika programı, daha öne Paris ve Brüksel’i kapsayan Avrupa Siyaset Akademisi’nin bir devamı niteliğindedir.

“İAÜTAM Siyaset Akademisi Avrupa” sertifika programının amaçlarından en önemlisi Türkiye’nin en önemli dış politika unsurlarından biri olan Birleşik Krallık ve İngiltere’nin siyasi sistemi bilhassa dış politikası hakkında derinden bilgi edinmektir. Bu doğrultuda program İngiltere’nin Türkiye ile ilişkilerinin aynı zamanda İngiliz iç ve dış politikasını belirleyen unsurların güvenilir verilere dayandırılması için ülkenin önemli kuruluşlarının ziyaret edilmesi ve bu yönde kurulacak işbirliklerinin geliştirilmesine uygun bir formatta dizayn edilmiştir.

“İAÜTAM Siyaset Akademisi Avrupa 2- Londra” sertifika programı Birleşik Krallık Avam Kamarası ve Parlamentosunda görevli yetkililerle gerçekleştirilen toplantıların yanı sıra ilgili enstitüler, üniversiteler, think-tank kuruluşları, medya kuruluşları ve lobiler ile çeşitli toplantıların düzenleneceği bir program olarak şekillendirilmiştir.

Londra’da gerçekleştirilen toplantılarda, ABD’nin birçok alanda yer ettiği siyasi, ekonomik, sosyal ve uluslararası politikalarının yapılan görüşmelerde ilgili katılımcılar tarafından birebir ve etkileşimli bir şekilde öğrenilmesi programın amacına yönelik önemli unsurlardır.

“İAÜTAM Siyaset Akademisi Avrupa 2 - Londra” sertifika programı dahilinde konunun uzmanlarından ve karar mekanizmasında bulunan yetkililerden alınacak bilgi ve görüşlerin katılımcılarımızla paylaşılması kendileri için unutulmaz bir tecrübe olmaktadır. Bu tecrübenin ülkelerine dönüşte yapacakları ve alacakları kararlardaki etkisi programın kendi içerisinde sürekli bir yarar sağlamasına yönelik belirleyici bir özelliğidir.

Bir hafta süresince devam eden sertifika programının dili İngilizce’dir. Aynı şekilde her toplantı sonunda oturum başkanı koordinesinde soru-cevap kısmında katılımcıların toplantı konusu ile ilgili sorularına yer verilmektedir. Program sonunda katılımcılara programa katıldıklarına dair sertifika verilmektedir. Program kontenjanı 15 öğrenci/katılıcıyla sınırlıdır.

Programın koordinatörlüğünü yapan İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı Sosyolog Zeynep Banu DALAMAN İngiltere Türkiye ilişkileri açısından önemli bir düşünce kuruluşu olan Türkiye Araştırmaları Merkezi CEFTUS’da Türkiye’nin son dönem siyaseti ile ilgili bir konferans verecektir.

Siyaset Akademisi Avrupa’nın programı aşağıda belirtilmiştir:
    Birleşik Krallık Avam Kamarası, Parlamento
    Londra Belediyesi
    İşçi Partisi Genel Merkezi
    Londra Büyükelçiliği
    Londra Başkonsolosluğu
    Chatham House
    London School of Economics
    Kings College
    Regents University
    Avrupa Komisyonu, İngiltere
    Center for Federal Trust