Nobel Barış Ödülü Sahibinden Fikir Üretme Toplantısı

29.11.2013

Nobel Barış Ödülü Sahibi ve İstanbul Aydın Üniversitesi Barış ve Demokrasi Merkezi Başkanı Tevekkül KARMAN "Fikir Üretme Toplantısı" için İstanbul'a geldi

Categorie  Kategori : GÜNDEM

Nobel Barış Ödülü Sahibi ve İstanbul Aydın Üniversitesi Barış ve Demokrasi Merkezi Başkanı Tevekkül KARMAN “Fikir Üretme Toplantısı” için İstanbul’a geldi.

Nobel Barış Ödüllü Yemenli Kadın Gazeteci ve Aktivist Tevekkül KARMAN, Başkanlığını yürüttüğü İstanbul Aydın Üniversitesi Barış ve Demokrasi Merkezi’nin bir dizi etkinliği için İstanbul’a geldi.

Dünyanın değişik ülkelerinde “Ortadoğu ve Barış” konularında düşünce üreten, bilim ve siyaset insanlarının bir araya geldiği Tevekkül KARMAN Barış ve Demokrasi Merkezi, üç gün süren yoğun bir programla öğrencileri ve akademisyenleri bir araya getirdi. İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi'nde gerçekleşen etkinliklerin ilk gününde İstanbul Aydın Üniversitesi’nde ve diğer üniversitelerde eğitim gören uluslararası öğrenciler, Tevekkül KARMAN ile bir araya gelerek Ortadoğu’nun son durumunu değerlendirdiler. Siyaset ve uluslararası ilişkiler konusunda ilk dersini veren KARMAN, Ortadoğu’da gözlemlediği siyasal ve kültürel değişimleri öğrencilerle paylaştı. Öğrencilirden gelen soruları yanıtlayan KARMAN, Mısır'daki son olaylar   hakkında, “bütün dünyadaki insanlar için özgürlük, haysiyet, demokrasi, adalet, hukuk, barış olması dileğimdir. Tüm insanlar birbirini kabul etmeli ve beraber var olmadır. Onların hangi ırktan, dinden, renkten ya da guruptan oldukları önemli olmamalıdır” dedi.

Konuşmasında yeni bir dünya,  yeni bir ülke, yeni bir nesil yaratmanın önemine de dikkat çeken KARMAN, “Bir arada olmak için, barış, demokrasi, insan hakları, adalet için tüm dünya bir olmalıdır. Özellikle benim ülkemde yaşananlardan sonra insanlar bir olmalıdır. Yeni bir sayfa açılmalı ülkem ve coğrafyam huzur bulmalıdır” dedi.

Global vatandaşlık konusuna da değinen KARMAN, artık dünya vatandaşı kavramının olması gerektiğini belirterek, insanlara hak ve özgürlüklerinin verilmesi gerektiğini söyledi. Tevekkül KARMAN öğrencilere verdiği ilk dersin ardından akademisyenlerle bir araya gelerek Fikir Üretme Toplantısına katıldı. Barış ve Demokrasi Merkezinin yıllık etkinlik ve çalışma planını ekibiyle değerlendiren Karman, bireysel çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

GÜNDEM

16207305