Romanya'daki Üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri Güçlendirilecek

29.11.2013

Romanya'daki Üniversitelerin Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri Güçlendirilecek.

Categorie  Kategori : ERASMUS

Romanya’nın en önemli üniversitelerinden Dimitrie Cantemir Christian Üniversitesi’nin  Rektörü Prof. Corina Dumitrescu ve Delegasyonu, İstanbul Aydin Üniversitesi’ni ziyaret etti. Yapılan görüşmeler sonucunda Rektör Prof. Corina Dumitrescu İAÜ’nün programlarının zenginliği ve bu konuda sürekli yenilenen çalışmalardan etkilendiğini ve İstanbul Aydın Üniversitesi ile İşletme, Ekonomi, Hukuk alanlarında işbirliği yapma kararı aldıklarını belirtti. Bu alandaki çalışmaların ilk ayağının Romanya’da Türk Dili ve Edebiyatı bölümlerinin güçlendirilmesi ve yaygınlaştırılması çalışması olacağını söyleyen ve akademik kadroların bir araya gelerek bir çalışma takvimi hazırlayacağını dile getiren Prof. Corina Dumitrescu, Mayıs 2014 tarihinde “kültürlerarasılık” konferansının gerçekleştirileceğini, yaz okulu ve ERASMUS programı kapsamında karşılık öğrenci ve akademisyen değişimlerinin sağlanması hususunda işbirliği başlatıldığını sözlerine ekledi.

Uzaktan eğitim alanında işbirliği yapılması planlanan Dimitrie Cantemir Üniversitesi ve İstanbul Aydın Üniversitesi arasında Mevlana Değişim Protokolü imzalandı. Ayrıca Dimitrie Cantemir Christian Üniversitesi’nin  Rektörü Prof.Corina Dumitrescu ve Delegasyonu önümüzdeki günlerde gerçekleşecek olan EURAS Genel Kurulu Konferansına davet edildi. Heyet işbirliği anlaşmasının hemen ardından İstanbul Aydin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’ nün organizasyonuyla hazırlanan şehir turuna katıldı. Dimitrie Cantemir’ in İstanbul Balat’ ta yer alan müzesi başta olmak üzere Kapalıçarşı, Ayasofya ve Sultanahmet’e ziyaretler gerçekleştirdi.

ERASMUS

Son Ziyaret :  22.02.2020 14:44