Dış Politika Tanıtım Programı

26.11.2013

İstanbul Aydın Üniversitesi Dış Politika Ankara Tanıtım Programı.

Categorie  Kategori : EPPAM

T.C. BAŞBAKANLIK KAMU DİPLOMASİSİ KOORDİNATÖRLÜĞÜ
    İŞBİRLİĞİYLE

TBMM ZİYARETİ VE DIŞ POLİTİKA TANITIM PROGRAMI
    26-28 KASIM 2013, ANKARA

İstanbul Aydın Üniversitesi Genç Bakış Kulübü ve EPPAM girişimleriyle İİBF Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden 25 öğrencinin katılımıyla 26-28 Kasım 2013 tarihlerinde T.C. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü işbirliğiyle TBMM Ziyareti ve Dış Politika Tanıtım Programı gerçekleştirildi. Programda öğrencilerimiz Türkiye'nin iç ve dış siyasetine yön veren kurum ve kuruluşların işleyişi hakkında bilgi aldı.

27 Kasım 2013’te başlayacak olan Dış Politika Programı öncesinde 26 Kasım 2013 tarihinde Ankara’ya giden İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri ilk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde mecliste grubu bulunan partileri ziyaret etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile görüşme imkanı yanı sıra Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından kabul edilen heyet, siyasetin yürütüldüğü koridorlarda bizzat yer alma imkanı buldu.

27-28 Kasım 2013 tarihlerinde T.C. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü gerçekleştirilen Dış Politika Programı boyunca ziyaret edilen kurumlarda üst düzey karşılanan heyet programın ilk gününde Başbakanlık Kamu Diplomasi Koordinatörü Cemalettin Haşimi, Türkiye´nin kamu diplomasisine ilişkin bir sunum yaptı. Ardından Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi´ne (SAM) geçen heyet, SAM Başkanı Doç. Dr. Mesut Özcan tarafından kabul edildikten sonra SAM Şube Müdürü Ümit Alparslan, kurumun vizyonu ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin 27 Kasım 2013 programının 3´üncü durağı ise Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) oldu. YTB Kurumsal İlişkiler ve İletişim Daire Başkanı Gazali Çiçek tarafından ağırlanan heyet, kurumun faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgi alma imkanı yakaladı. İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri YTB´nin ardından Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE)’ne geçti. SDE İç politika ve Demokratikleşme Birimi´nden Dr. Murat Yılmaz, öğrencilere SDE´nin yurtiçi ve yurtdışı etkinlikleri hakkında bir sunum yaptı ve demokratikleşme konusunda bir sohbet gerçekleştirildi. Akşam Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları (SETA) Vakfı’nı ziyaret eden öğrenciler, Dr. Mehmet Özkan tarafından kabulü sonrasında Türk Dış Politikası Seminerleri kapsamında Afrika başlıklı seminere katıldı.

Programın ikinci günü program, Avrupa Birliği Bakanlığı (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Başkanlığı ile başladı. AB Bakanlığı Halkla İlişkiler Uzmanı Necla Vatansever, öğrencilere gençlik programları ve başvuru koşulları hakkında ayrıntılı bilgi verdi. Ardından Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı´na geçen öğrenci heyetine Muhammed Karakaş, Bakanlığın gelecek vizyonuna ilişkin bir sunum yaptı. İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencileri, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı´nı(TİKA) ziyaret ederek TİKA Başkanı Serdar Çam ile görüşerek TİKA çalışmaları hakkında kapsamlı bilgi aldı. Öğrenci heyeti, son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı’nı ziyaret etti. Bakanlık Müsteşarı Doç. Dr. Basri Hakan Hakyemez ile bir araya gelen öğrenciler, bakanlığın faaliyet alanları hakkında bilgi aldı.

Program dahilinde ziyaret edilen kurumlarla pek çok işbirliği imkanı hakkında görüşmeler de yapan heyet prensipte ortak çalışmalar yapılması konusunda anlaşma sağladı. Alınan davetler neticesinde bahar döneminde yeni programın gerçekleştirilmesine karar verildi.

EPPAM

16190567