İAÜ Türkiye Araştırmaları Merkezi Siyaset Akademisi 2` De

27.11.2010

Siyaset Akademisi 2'de üçüncü hafta TAM Başkanı ...

Categorie  Kategori : TAM

Siyaset Akademisi 2'de üçüncü hafta TAM Başkanı İstanbul Aydın Üniversitesi Florya yerleşkesi D Blok Turuncu konferans salonunda 27 Kasım 2010 tarihinde " Küreselleşmenin Türkiye Siyasetine Yansımaları" konulu başlıkta katılımcılarımıza ikinci dersi DSP Genel Başkanı Dr. Masum TÜRKER verdi.

Türkiye`nin küreselleşme sürecinde hangi konumda olduğunu, küresel dünyadaki gelişmelerin Türkiye üzerindeki etkilerini ve bu süreçte ki önemini farklı bakış açılarıyla katılımcılara aktaran TÜRKER küreselleşme konusu dışında kendi siyasi deneyimlerini, Türkiye deki siyaset anlayışını ve siyasi partilerin bugün ne konumda olduğunu ve partiler arasındaki ilişkilere değin bilgilerini de bizlerle paylaştı.

Sn. Dr. Masum TÜRKER`in dersinden bazı dikkat çeken önemli başlıklar şöyle;

"Siyasal küreselleşme, dünyayı kontrol altında tutmaktır."

" Küresel siyaseti kontrol edenlerin göz bebeği artık Türkiye!"

"Türk siyasetinde demokratikleşme anlayışıyla iktidarı bir arada tutmak sağlanmalıdır."

"Ulus devletlerin iki konu üzerindeki kontrolu genişletilmilşir. Para ve Bilgi.."

" 12 Eylül depolitik gençler meydana getirdi. "

"Küresel siyasetin tek bir patronu vardır: ABD!"

" Demokrasi olmadan sol olmaz."

" Hepimiz Atatürk`ün milliyetçilik anlayışına dönmeliyiz."

"Türklerin nasıl müslüman olduğu konusuna dikkat çekmek gerekir."

"Füze kalkanı konusunda toplumla iç içe karar verilmesi gerekir."

Konuşmalarının sonunda İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkan Danışmanı Prof. Dr. İsmail Hakkı AYDIN teşekkürlerini iletip plaketini sundular.

TAM

19387852