Tehlike ve Risklerinin Sayısal Olarak Belirlenmesi Projesi

01.10.2013

İstanbul Afet Acil Durum, Tehlike ve Risklerinin Sayısal Olarak Belirlenmesi Projesi.

Categorie  Kategori : PROJE PAZARI

İstanbul İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve İstanbul Aydın Üniversitesi ortaklığıyla projelendirilen ve İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından ‘’Kar Amacı Gütmeyen Kuruluşlara Yönelik Bilgi ve İletişim Teknolojileri Odaklı Ekonomik Kalkınma Programı’’ kapsamında desteklenen TR10/12/BTK/0048 referans numaralı ‘’İstanbul Afet Acil Durum, Tehlike ve Risklerinin Sayısal Olarak Belirlenmesi’’ projesi 1 Eylül 2013 tarihi itibariyle başlanmıştır.

Dokuz ay sürecek olan projede toplumun geniş kesimlerini etkileyen risk faktörlerinin coğrafi bilgi sistemleri ile tespiti ve analizi yapılarak bu tehlike ve risklere karşı gerekli önlemlerin alınmasına yönelik bilgisayar destekli afet, risk ve tehlike haritalarının oluşturulması hedeflenmektedir.

İstanbul ili için oluşturulacak bütünleşik risk haritası, bilgi ve iletişim teknolojileri (web ve mobil uygulamalar) aracılığı ile İstanbul’da yaşayan ve afetlerden etkilenme riski taşıyan vatandaşların kullanımına sunulacaktır. Proje sonunda sayısal olarak belirlenen tehlike ve riskler; afet, tehlike ve risklere karşı önlemler geliştirerek, sağlıklı çevre gelişimini sağlayan kurum ve kuruluşlara ışık tutan bir altlık harita niteliği de taşıyacaktır.

İstanbul’un sahip olduğu tehlike ve risklerin tek bir düzlem üzerinde ifade edilmesi, olası afetlere karşı önlem alınmasına ve İstanbul’un sağlıklı kentsel gelişimine önemli ölçüde fayda sağlayacaktır. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve İstanbul Aydın Üniversitesi bu projenin yürütülmesinde tüm kurumlarla ilişki içerisinde olup, katılımcı bir yaklaşımla vatandaş ve kurumların aynı hedefte buluşmasını sağlayacaktır.

PROJE PAZARI

Son Ziyaret :  27.02.2017 16:35