Sağlık Hizmetleri MYO'nun Yurtdışı İşbirlikleri

Sağlık Hizmetleri MYO'nun Yurtdışı İşbirlikleri

Categorie  Kategori : İŞBİRLİKLERİMİZ

Sağlık Hizmetleri MYO’nun Yurtdışı İşbirlikleri

Sağlık Hizmetleri MYO Müdür Yardımcısı ve Optisyenlik Program Başkanı Öğr. Gör. Hüseyin Ozan TEKİN ve Sağlık Hizmetleri MYO Sekreteri Muammer Kurşun 2 Eylül-6 Eylül 2013 tarihleri arasında Litvanya’nın Siauliai Üniversitesinde Erasmus Personel Hareketliliği kapsamında bir dizi etkinlik gerçekleştirdiler. Ziyaretin ilk gününde Siauliai Üniversitesi Dış İlişkiler Personeli ve Akademik Personelle bir dizi toplantının ardından Siauliai Üniversitesinin akademik açılış seremonisinde İstanbul Aydın Üniversitesi temsil edildi. Takip eden günde Siauliai Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Donatas JURGAITIS makamında ziyaret edilerek yapılacak işbirlikleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.  Prof. Dr. Jurgaitis’ e İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Uluslararası işbirlikleri, akademik ve fiziki kapasitesi, vizyonu ve gelecek hedefleri, öğrenciler bazında kazanılan sportif başarılardan bahsedildi ve bu akademik yılın başlarında detaylı işbirliği adımlarının atılması kararlaştırıldı. Bu ziyaretin Sonunda Öğr. Gör. Hüseyin Ozan TEKİN ve Muammer Kurşun, Prof. Dr. JURGAITIS’e hediyelerini takdim etti. Etkinliğin devam eden bölümlerinde bu yıl Siauliai Üniversitesinde öğrenim görecek Erasmus Öğrencilerine ve çeşitli bölümlerde okuyan Litvanyalı öğrencilere İstanbul Aydın Üniversitesi hakkında bilgi verildi. Ayrıca Öğr. Gör. Hüseyin Ozan TEKİN, Siauliai Üniversitesi Doğa ve Teknoloji Bilimleri Fakültesi Akademik Kadrosu ve öğrencilerine İstanbul Aydın Üniversitesi hakkında bir sunum gerçekleştirdi. 2 üniversite arasında yapılan işbirliği çalışmalarından ve diğer bölümler arasında yapılabilecek potansiyel çalışmalar hakkında uzun bir söyleşi yapıldı. Doğa ve Teknoloji Bilimleri Fakültesi ile yapılan Öğrenci Değişimi anlaşmasına göre her yıl Siauliai Üniversitesi Optometri ve Fizik Bölümü öğrencilerinin büyük bir kısmının staj etkinliklerini, Erasmus Staj Hareketliliği Kapsamında tamamlamak üzere İstanbul Aydın Üniversitesine gelmeleri kararlaştırıldı. İstanbul Aydın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri MYO bünyesinde bulunun Optisyenlik Laboratuvarında gerçekleştirilecek staj çalışmalarına her yıl rutin olarak Erasmus öğrencileri staj çalışmalarını tamamlamaya gelecekleri yönünde görüş birliğine varıldı. Ayrıca diğer bölüm başkanlarına İstanbul Aydın Üniversitesi ve ANADOLU-BİL MYO hakkında detaylı bilgiler verilerek, yapılabilecek diğer bölüm anlaşmaları tartışıldı. Ziyaret, yapılan işbirliği anlaşmaları ve yapılacak yeni anlaşmaların kararlaştırılmasından sonra sona erdi.

İŞBİRLİKLERİMİZ

19083774