Tevekkül KARMAN, Hem TC vatandaşı hem de hoca oldu!

28.08.2013

İAÜ Global Barış ve Demokrasi Merk. Bşk., Nobel Barış Ödüllü Tevekkül KARMAN, Hem TC vatandaşı hem de hoca oldu!

Categorie  Kategori : TEVEKKÜL KARMAN

Untitled Document

İstanbul Aydın Üniversitesi Global Barış ve Demokrasi Merkezi Başkanı Nobel Barış Ödüllü Tevekkül Karman oldu.

Hem TC vatandaşı hem de hoca oldu

Kadın haklarını koruma amaçlı barışçıl mücadelesi nedeniyle 2011 Nobel Barış Ödülü’ne layık görülen Karman, bu ödülü alan ilk Arap. İranlı hukukçu Şirin Edebali’den sonra bu ödüle layık görülen ikinci Müslüman kadın. Üç çocuk annesi Karman geçen yıl Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldu. İstanbul Aydın Üniversitesi Global Barış ve Demokrasi Merkezi’nin başkanlığını yürüten Karman, ülkesinde ve bölgede kurulacak yeni yaşamların şekillenmesinde bu merkezin önemli rol üstleneceğine inandığı için Yemen ve Türkiye arasında mekik dokuduğunu söylüyor.

TEVEKKÜL KARMAN

Son Ziyaret :  22.11.2017 04:50