Türkiye Araştırmaları Merkezi Siyaset Akademisi'2 Bahattin YÜCEL ' i Konuk Etti.

27.11.2010

Siyaset akademisi 2 - üçüncü hafta - Sn. Bahattin YÜCEL...

Categorie  Kategori : TAM

Siyaset Akademisi 2'de üçüncü hafta  İstanbul Aydın Üniversitesi Florya yerleşkesiD Blok Turuncu konferans salonunda 27 Kasım 2010 tarihinde "Küreselleşmenin Türkiye Siyasetine Yansımaları" başlıklı dersimizde katılımcılarımıza üçüncü dersi, T.C. Turizm Eski Bakanı ve TURAD Yön. Kur. Bşk. Sn. Bahattin Yücel verdi.

Küreselleşmenin hızla büyüdüğü bir dönemde Türkiye`nin bu küresel pazarda tarihi ve turistik açıdan konumunun nasıl olduğu konusunda fikirlerini paylaşan Yücel, Türkiye`nin küresel sermayede kendi milli kaynaklarının dışına çıkılmaması gerektiğini, özellikle de enerji kaynaklarının kullanımına dikkat edilmesini önemle vurguladı.
    Değerli bilgilerini bizimle paylaşan Sn.Bahattin Yücel ‘in aktarımlarından bazı önemli başlıklar ise şöyle;
    "Küreselleşme sürecinde en önemli madde enerji kaynaklarının kullanılabilmesidir."
    "Batı da bilgi ve bilgiyi kullanma gücü küreselleşmede başrol oynadı."
    "Türkiye küresel sermayede kendi milli kaynaklarını kullanmak yerine başka yollar aramamalı."
    "Kültürel ve tarihi alanlarımızın korunmasında yurttaşlık bilinci en önemli adımdır."
    Konuşmalarının sonunda İstanbul Aydın Üniversitesi TAM Başkanı Sn. Banu DALAMAN,

Sn. Bahattin Yücel`e teşekkürlerini iletip plaketini sundular.

TAM

19387779