MEFHEY 2013 Başarı İle Gerçekleştirildi

24.06.2013

24-28 Haziran 2013 tarihleri arasında İstanbul Aydın Üniversitesinde gerçekleştirilen Medikal Fizik'te Hesaplamalı Yöntemler Yaz Okulu (MEFHEY2013) sona erdi.

Categorie  Kategori : PROJE

24-28 Haziran 2013 tarihleri arasında İstanbul Aydın Üniversitesinde gerçekleştirilen Medikal Fizik’te Hesaplamalı Yöntemler Yaz Okulu (MEFHEY2013) sona erdi.  Türkiye’nin farklı üniversitelerinden, Lisans, Yüksek Lisans, Doktora ve Öğretim Üyesi  toplamda 56 katılımcı ve Yurtdışından ve Türkiye’den 8 bilim insanının çeşitli dersler verdiği MEFHEY2013 ün açılış etkinliğinde İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Danışmanı ve MEFHEY2013 Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan SAYGIN, bu tip etkinliklerin önemine ve bilimsel olarak katkılarına değindi. Konuşmalarında İstanbul Aydın Üniversitesinin her türlü bilimsel faaliyetin ve bilim insanının en büyük destekçilerinden biri olduğunu belirten SAYGIN, bu tip faaliyetlerin büyük bir hızla İstanbul Aydın Üniversitesinin ev sahipliğinde devam edeceğini belirtti. Açılış konuşmalarının ardından ilk derste Yrd. Doç. Dr. İ.Hakkı SARPÜN  Simülasyon ve Prensiplerini içeren bir ders verirken, devamında ise İstanbul Aydın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri  MYO Müdür Yardımcısı ve MEFHEY2013 Düzenleme Kurulu Başkanı  Öğr. Gör. Hüseyin Ozan TEKİN, Linux ve Özgür Yazılım Uygulamalarını içeren bir ders verdi. İlk Günün son dersi GEANT4 simülasyon programının uygulamaları ile sona erdi. Etkinliğin Devam eden günlerinde ise Tebriz Medikal Bilimler Üniversitesinden Prof. Dr.  Asghar MESBAHI MCNP Simülasyon programı hakkında yoğun uygulamalar yaparak katılımcılara bu simülasyon programı hakkında çok detaylı bilgiler vererek örneklemeler yaptırdı. EGSnrc Simülasyon Programı, Medikal Fizikte Gereksinimler, Fantom Yaklaşımları gibi bir çok alanda çeşitli derslerle devam edildi.

Taşıdığı Misyon Bakımından Türkiye’de bir ilk olan MEFHEY2013, bu alanda bu tip uygulamalı eğitimleri bir araya getirerek özellikle günümüz teknolojisinde son derece ihtiyaç duyulan Simülasyon ve Uygulamaları alanlarında bu derecede geniş kapsamlı yapılan ilk etkinlik olmuştur. Gerek Mesleki gerekse Bilimsel bir çok platformda büyük yankı yapan MEFHEY2013, katılımcıların kendi alanlarında faydalanacağı ve uygulama alanı yaratacağı bir çok donanımı yaratmayı başarmıştır. Etkinliğin son gününde Prof. Dr. Hasan SAYGIN katılımcılara teşekkürlerini sunarak bu çalışmalarda daha bir çok gez bir araya geleceklerini vurgularken,  Katılımcılara Sertifikaları ve Düzenleme Komitesi, Danışma Kuruluna hediyeleri takdim edilerek bir değerlendirme Platformu oluşturulmuştur. Ayrıca Etkinlik Sonunda 15 Katılımcı, İstanbul Aydın Üniversitesi  Öğr. Gör . Hüseyin Ozan TEKİN başkanlığında bir GEANT4 Program Geliştirme Grubu Kurarak çalışmalarına başlamışlardır.

PROJE

19388061