Akademik Kadromuz Güçleniyor

31.05.2013

İstanbul Aydın Üniversitesi Öğrencileri, her biri kendi alanında uzman "Güçlü Akademik Kadromuz" ile aydınlanıyor.

Categorie  Kategori : GÜNDEM

Yüksel Yalova 1955, KARPUZLU, AYDIN doğumludur. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İstanbul Belediye Konservatuarı’nı bitirdikten sonra Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Siyaset Bilimi üzerine 1985’te master derecesini aldı.Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler  Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü-Siyaset Bilimi ve Anayasa   Kürsüsü’nde 1980-1987  yılları arasında asistanlık yapan Yalova, 1994’te aynı enstitü’den doktora derecesini aldı. Bir süre  serbest avukatlık yaptıktan sonra,19,20 ve 21. Dönem Aydın Milletvekilliği ve TBMM Başkan vekilliği ile Devlet Bakanlığı görevlerini üstlendi. İleri düzeyde İngilizce ve Fransızca bilen Yalova, ayrıca Okan Üniversitesi Danışma Kurulu üyesidir. “Bilim ve Teknoloji Politikaları Işığında Türkiye”, “Türkiye-Avrupa İlişkileri Işığında Özelleştirme”, “Avrupa Birliği Ortak Tarım Politikası ve Türkiye”
    başlıklı kitapları başta olmak üzere, çeşitli  yayınlara sahiptir.

Antoni Moretti 1946’da doğdu. Nükleer  Mühendisliği bölümünden mezun oldu ve İşletme, Sistem Mühendisliği ve Proje Finansmanı yüksek lisansı ile eğitimini tamamladı. Antonio Elektrik Altyapı Mühendisliği ve Geliştirme, Akıllı Şebeke, Yeni İş Geliştirme ve  Uluslararasılaştırma ile ilgilenmektedir. Şu anda Kuzey Afrika ve Avrupa  arasındaki   karşılıklı bağlantı ile ilişkili Üretim ve Uluslarası Güç Sistemi    konuları için TERNA SpA’da (İtalyan TSO’su) ve Orta Amerika’daki dış yatırımlara ilişkin çekim değerlendirmesi için UNCTAD’da (Birleşmiş Milletler  Temsilciliği) Başdanışman’dır. 28 yıldır ENEL’de çalışmaktadır ve 2001’de Enelpower’ın Uluslararası Proje Geliştirme Başkan Yardımcılığı’nı bırakmıştır;  Avrupa ve Akdeniz ülkelerindeki Kamu Hizmetleri  ve Enerji Planlama  sektörlerinde pek çok proje geliştirmiş ve yönetmiştir. Cesi’nin Başdanışmanı ve bir serbest çalışan olarak,
    Elektrik Piyasası Yeniden   Yapılandırması,  Elektrik Sistem Entegrasyonu ve Yenilenebilir Enerji   Dağıtımı ile ilişkili  birçok Danışmanlık Hizmeti projesi yönetmiş ve  geliştirmiştir. Şu anda da  IANUS Consulting & Development şirketinin partnerlerinden olan Moretti;  İşletme Yönetimi’nden sorumlu   olarak görevine devam etmektedir.

GÜNDEM

Son Ziyaret :  24.11.2017 21:09