İnsanlığın Gerçek Dostları Ödüllerini Aldı

22.05.2013

Türkiye Sigarayla Savaş Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen "İnsanlığın Gerçek Dostları Ödülleri" bu yıl da çok değerli isimlerin katılımı ile gerçekleşti.

Categorie  Kategori : GÜNDEM

Türkiye Sigarayla Savaş Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen “İnsanlığın Gerçek Dostları Ödülleri” bu yıl da çok değerli isimlerin katılımı ile gerçekleşti. Deniz Akkaya’nın sunumlarıyla gerçekleşen ödül töreninde, yıl içerisinde derneğin sigarayla savaşa konusundaki mücadelesinde desteği olan kişi ve kurumlara teşekkür mahiyeti taşıyan İnsanlığın Gerçek Dostları Ödülleri takdim edildi.

TSSD Genel Başkanı Dr. Mustafa Aydın yaptığı açılış konuşmasında, tüm TSSD Yönetim Kurulu üyeleri ve dernek üyelerine teşekkür ederken, 1998 yılında yel değirmenlerine karşı savaşan Don Kişotlar gibi mücadeleye başladıklarını, bugün Türkiye’nin dünyada sigara yasağını en kapsamlı ve etkin uygulayan ülkelerden biri olmasını memnuniyetle izlediklerini ve TSSD’nin çalışmaların bu noktaya gelmesinde çok büyük etken olduğunu dile getirdi. Yapılacak çok şey olduğunu ve sigaranın son molekülü yok olana kadar mücadeleye devam edeceklerini belirten Aydın, uzun bir yolları olduğunu söyledi.

İstanbul Vali Yardımcısı ve İl Tütün Kurulu Başkanı Ahmet Deniz yaptığı konuşmada sigaranın ödül töreni başladığı 15 dakika içinde bile dünyada 100 kişinin ölümüne sebep olduğunu, bu öldürücü bağımlılıkla savaşmamız gerektiğini dile getirdi. Denetimlerin çok sıkı devam ettiğini belirten Vali Deniz, yeni yasa ile denetimlerin daha caydırıcı hale geleceğini söyledi.

İnsanlığın Gerçek Dostu Ödülleri bu sene İBB Başkanı Sayın Kadir Topbaş’a, Çalar Saat’in sunucusu ve yapımcısı Fatih Portakal’a, En çok denetim yapan ilçe olan Avcılar Kaymakamı Savaş Tuncer’e, CEFİC CEO’su Anthony Khoi’ye ve Ünlü balet Tan Sağtürk’e verildi.

Destekleri için Teşvik Ödülü alan Ferhat Göçer, şarkıları ile geceye renk kattı. Tuzla’da başlatılan ‘Sigarasız Bir Tuzla’ projesi ile Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’da Teşvik ödülüne layık görüldü.

Zeliha Sunal, Yılmaz Morgül ve Ceynur’un performansları ile renklenen gecede, İstanbul Aydın Üniversitesi Moda Tasarım Programı tarafından hazırlanan İstanbul 1453 Kapalıçarşı Defilesi Banu Noyan’ın koreografisiyle ve Tuğba Özay, Şenay Akay, Hasan Yalnızoğlu ve tüm profesyonel mankenlerimizin sunumuyla gerçekleşti.

Gecede ayrıca Türkiye Genelinde Yükseköğretim Kurulu-TÖK iş birliği ile Üniversitelerarası gerçekleştirilen “Sigaranın Zararları” Konulu Müzikli (Komedi) Oyun Yazma Yarışmasında Birincilik hakkı kazanan Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencisi Hüseyin Aytuğ ÇELİK’e ödülünü İAÜ Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli takdim etti.

GÜNDEM

Son Ziyaret :  24.11.2017 21:08