Yerel Gazeteler Sergisi İAÜ'de Açıldı

15.05.2013

Yerel Gazeteler Sergisi İstanbul Aydın Üniversitesi'nde Açıldı.

Categorie  Kategori : İletişim

İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi “Yerel Gazeteler Sergisi ”ne ev sahipliği yapıyor. İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü 4.sınıf öğrencilerinin hazırladığı “Yerel Gazeteler Sergisi”, 15 Mayıs – 22 Mayıs tarihleri arasında D Blok İletişim Fakültesi fuaye alanında gerçekleşiyor.

İstanbul ağırlıklı olmak üzere Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden seçilen 50 adet yerel gazetenin sergilendiği Yerel Basın Sergisinin Koordinatörü İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atila Girgin, “Türkiye'de çok fazla yerel basına değer verilmiyor. Gelişmiş ülkelerde yerel gazetecilik çok ağır basıyor. Biz de bunu sergilemek istedik. 4. sınıf öğrencileriyle bu çalışmaya girdik ve 1 aylık bir çalışmanın sonucu bu sergi çıktı ortaya. Magazin ağırlıklı gazeteleri eleyerek daha çok haber içeren gazeteleri seçtik. Sergide katkısı bulunan öğrencilerime teşekkür ediyorum” diyerek sergiyi açma nedenlerini dile getirdi.

Gerçekleştirilen Sergi tamamen İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencilerinin topladığı yerel gazetelerden oluşturulmuştur ve Yerel Basın Birliği Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği Yerel Basın Başarı Ödülleri ile hiçbir bağlantısı yoktur. İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencilerin projesi Anadolu illerini gezerek toplanacak yerel ve bölgesel gazetelerden oluşturulmaya devam edecektir.

Son Ziyaret :  19.04.2019 23:33