Antikçağ'da Diş Hekimliği

17.05.2013

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Antikçağ'da Diş Hekimliğini Değerlendirdi.

Categorie  Kategori : Diş Hekimliği

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
    DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ
    ANTİKÇAĞ’DA DİŞ HEKİMLİĞİNİ DEĞERLENDİRDİ

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlter Uzel, Bergama’da gerçekleşen, Dünyaca Ünlü Bergamalı Hekim Galenos’un Diş Hekimliğindeki öneminin vurgulandığı “Antik Dönemde Sağlık ve Bergamalı Galenos” adlı sempozyuma konuşmacı olarak katıldı.

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ortodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İlter Uzel 9-10 Mayıs tarihlerinde Bergama’da düzenlenen “Antik Dönemde Sağlık ve Bergamalı Galenos” ile “Medeniyetlerin Aktarım Aracı Parşömen” konulu sempozyumda “Antik Çağ’da Tıp ve Tedavi” adlı  ilk oturuma başkanlık etti ve “Pergoman Asklepieion’unun Tıbbi Bakış Açısı İle Değerlendirilmesi” konulu sunumu ile kongrede konuşmacı olarak yer aldı. Bergamalı Galenos’un hayatının ve diş hekimliğine olan katkılarının aktarıldığı sempozyumda diş hekimliği ile ilgili yapılan bilimsel çalışmalar kronolojik olarak katılımcılara sunuldu.

Katıldığı Bergama sunumu sırasında Bergama Belediye Başkanını da ziyaret eden Prof. Dr. İlter Uzel, dünyaca ünlü hekim “Bergamalı Galenos” ile  dünyanın ayakta kalan tek Eski Yunan Sağlık Mabedi  “Bergama Asklepeion’un yer aldığı ve bilimsel kaynaklara dayanarak kendisinin hazırladığı tabloları Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç’e  takdim etti.

Diş Hekimliği

Son Ziyaret :  22.01.2020 16:27