Siyaset Akademisi Avrupa

İSTANBUL AYDIN ÜNİVERSİTESİ
     “SİYASET AKADEMİSİ AVRUPA” PROGRAMI İLE
    AVRUPA SİYASETİNİ PARİS VE BRÜKSEL’DEN TAKİP EDECEK

İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi, her yıl düzenlediği Siyaset Akademisi serisini şimdi de Avrupa’ya taşıyor.

Moderatörlüğünü İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı Sosyolog Zeynep Banu Dalaman’ın yapacağı “Siyaset Akademisi Avrupa” programı, Siyaset Akademisi serisinin altıncısı olarak düzenleniyor ve Türkiye’den sonra Avrupa siyasetini konu alıyor. Siyaset Akademisi Avrupa; Avrupa Birliği’nin önemli ülkelerinden Fransa ve Brüksel’in devlet yönetim kademelerinin çalışma şartlarını yerinde inceleme fırsatı sunarak, milletvekilleri, diplomatlar, analistler ve bürokratlarla birebir iletişim içerisinde eğitim alma olanağı sağlayacak.

İstanbul Aydın Üniversitesi, 23-28 Haziran 2013 tarihleri arasında gerçekleşecek olan bu eğitim programında; siyasete ilgi duyan, başarılı, yabancı dili iyi seviyede olan öğrencileri ve katılımcıları Paris ve Brüksel’de Avrupa siyasetinin içine davet ediyor. Program, katılımcılara teorik ve pratik bilgiler sunarken Paris ve Brüksel’in tarihi dokusunun, sanat ve kültürünün daha iyi anlaşılabilmesi için panoramik bir şehir turu da sunacak.

Katılımcı sayısı 20 kişi ile sınırlı olan Siyaset Akademisi Avrupa, bir hafta sürecek sertifikalı bir eğitim programıdır.

Siyaset Akademisi Avrupa’nın programı aşağıda belirtilmiştir.
    •    Fransa Dışişleri Bakanlığı
    •    Paris Büyükelçiliği
    •    Paris Başkonsolosluğu
    •    Paris UNESCO
    •    Türk- Fransız Dernekleri
    •    Fransa Parlamentosu
    •    Sorbonne Üniversitesi
    •    Sciences Po Paris
    •    Brüksel Avrupa Parlamentosu
    •    TÜSİAD AB Temsilciliği
    •    NATO Nezdinde Türkiye Daimi Temsilciliği
    •    AB Komisyonu
    •    Avrupa Ekonomi ve Sosyal İşler Komitesi
    •    Avrupa Bölgeler Komitesi
    •    Paris ve Bürüksel Panoromik Şehir Turları

Son Başvuru Tarihi: 24 Mayıs 2013
    Program Sonunda Sertifika Verilecektir.
    Kontenjan 20 Kişi İle Sınırlıdır.

Detaylı bilgi için: İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi

TAM