2012-13 Erasmus Staj Hareketliliği İlanı

23.05.2013

Öğrencilerimizin 2012-13 Erasmus Staj Hareketliliği ile Avrupa'da bir kurumda staj yapması için Erasmus Başvuruları 03/05/2013-23/05/2013 tarihleri arasında İstanbul Aydın Üniversitesi Erasmus ofisi üzerinden yazılı olarak yapılacaktır.

Categorie  Kategori : ERASMUS

Erasmus programı, Hayatboyu Öğrenme Programına dahil ülkeler olan Avrupa Birliği üyesi 27 ülke, Avrupa Birliğine  (AB)  üye olmayıp Avrupa  Ekonomik Alanı üyesi  İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, İsviçre ve Avrupa Birliğine üye olmaya aday Türkiye ve Hırvatistan  yüksek öğretim kurumlarının  birbirleri ile çok yönlü işbirliği yapmalarını teşvik etmeye yönelik bir Avrupa Birliği programıdır. Erasmus öğrencileri Avrupa’da anlaşmalı olduğumuz 19 ülkedeki 104 Yükseköğretim kurumundan birinde bir akademik dönem veya bir akademik yıl geçirir. Gerçekleştirilen yabancı dil sınavı sonucunda, bölümlere ayrılmış olan kontenjanlara giren öğrencilere, ülkelere göre değişen miktarlarda aylık hibeler verilir. (bakınız tablo-1 2012-2013 Ülkelere göre aylık hibe miktarları)

Öğrenci hareketliliği 3 şekilde gerçekleşebilmektedir:

1.    Öğrenim hareketliliği
    2.    Yerleştirme (staj) hareketliliği
    3.    Birleştirilmiş (Karma) Faaliyeti: Öğrenim hareketliliği+Staj hareketliliği

ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİNDEN FAYDALANMAK İÇİN SINAV İLANI

BAŞVURU KOŞULLARI:
    •    İstanbul Aydin Üniversitesi’nde kayıtlı bulunan tam zamanlı öğrenciler’e açıktır.

•    Her öğrenci hibeli olarak yüksek öğrenim süresi boyunca  1 KEZ Erasmus Öğrenci değişiminden, 1 KEZ de staj hareketliliğinden faydalanabilir. Daha önceki bir akademik yılda öğrenim/staj hareketliliğinden faydalanmış bir öğrenci  hibe almamak  şartı ile faaliyetten ikinci kez ve kontenjan dahilinde yararlanabilir.

•    Değişimden önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri faydalanabilir. Önlisans ve lisans öğrencileri için akademik başarı ortalaması en az 2.20/4.00 olmalıdır.

•    Yüksek Lisans ve doktora öğrencileri için akademik başarı ortalaması en az 2.50/4.00 olmalıdır.

•    Öğrencinin seçilmesi halinde, hareketlilikten faydalanacağı dönemde  30 ECTS (AKTS)’lik ders yükünün olması ya da yapılmamış zorunlu stajının bulunması gereklidir.

•    Staj hareketliliğinde %55 akademik başarı, %45 yabancı dil bilgisi ortalaması alınarak bölümler bazında sıralama yapılır.

•    İsteyen öğrenciler hibelerinden feragat edebilirler.

Başvuru Süreci:
    30/04/2013-17/05/2013  tarihleri arasında İstanbul Aydın Üniversitesi Erasmus ofisi üzerinden yazılı olarak yapılacaktır.

17/04/2013 tarihine Erasmus ofisine teslim edilmesi gereken evraklar;

* Transkript ( Öğrenci İşleri Daire Başkanlığınca onaylı)

* CV

* 1 adet fotoğraf

ÖNLİSANS

Kontenjan

ABMYO

SAÇ BAKIMI ve GÜZELLİK HİZMETLERİ

ÖNLİSANS LİSANS, YÜKSEK LİSANS, DOKTORA

Staj Yerini Kendi Bulabilecek Öğrenciler

Sınav Tarihi ve yeri başvuruların son haftası duyurulacaktır.
    Sorularınız için Erasmus Ofisi’ne başvurunuz (J-Blok İkinci Kat).

Değerli Hocalarımız,

Öğrencilerimizin  2012-13 Erasmus  Staj Hareketliliği ile Avrupa’da bir kurumda staj yapması için  Erasmus Başvuruları 03/05/2013-23/05/2013  tarihleri arasında İstanbul Aydın Üniversitesi Erasmus ofisi  üzerinden yazılı olarak yapılacaktır.

Erasmus Dil Sınavı tarihi ve yeri başvuruların son haftasında açıklanacaktır.

Ekte ilan metnini, öğrenim ve staj için örnek olarak 2012-13 hibe miktarlarını ve kontenjan listelerini bulabilirsiniz.

Bu fırsatları öğrencilerinizle paylaşmak üzere bilgilerinize sunuyoruz.

Öğrencilerimizi detaylı bilgi için Florya Kampüsü J-Blok’daki Erasmus Ofisimize bekliyoruz

ERASMUS

Son Ziyaret :  22.02.2020 10:25