Van Gönüllüleri Yeniden Yola Çıkıyor

23.04.2013

İstanbul Aydın Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencilerinden oluşan gönüllüler, Van'ın Erciş ilçesi ve diğer bölgelerde öğrencilerle buluacak.

Categorie  Kategori : SOSYAL SORUMLULUK

VAN GÖNÜLLÜLERİ YENİDEN YOLA ÇIKIYOR

İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Aylin Sözer Çapan ve 6 gönüllü öğrenci, Van’ın Erçiş İlçesinde 2012 yılının yaz aylarında önemli bir çalışmaya imza attı. Depremden maddi ve manevi olarak etkilenen 4-14 yaş arası çocuklara yaz okulu projesi kapsamında ücretsiz eğitim veren gönüllüler yaklaşık iki ay bölgede kaldı. Gönüllüler ayrıca ilçeye bağlı 16 köy okulundaki 24 ana sınıfını da düzenleyerek eğitim çalışmalarına katkı da bulundu.

Yeniden yollara düşen İstanbul Aydın Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri ve öğrencileri yıl içerisinde yapılan hazırlıklar sonucunda, Erçiş’te çocuklar için oyuncak kütüphanesi ve materyal (kitap, kırtasiye, oyuncak) desteği oluşturdu. Okullarda bulunan ana sınıflarını ve kütüphaneleri inceleyen ekip, hazırladıkları rapor sonucunda gerekli materyali sağlayarak 23 Nisan’da Van’ın Erçiş İlçesinde çalışmalarına başlayacak. Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteklediği proje depremden zarar gören çocukların eğitimine katkı da bulunmak amacıyla belirli aralıklarla tekrarlanarak devam edecek. Ayrıca İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından oluşturulan gönüllü ekip hazırladıkları oyunlar ve çeşitli etkinliklerle 23 Nisan kutlamalarında çocuklarla bir araya gelecek. İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından yaklaşık iki yıldır yürütülen proje, üniversite eğitimi alan gençlerde sosyal sorumluluk bilincinin gelişmesine de katkı sağlıyor.

SOSYAL SORUMLULUK

Son Ziyaret :  24.11.2017 14:03