RUSFEST'e İstanbul Aydın Üniversitesi Öğrencileri Damgasını Vurdu

08.04.2013

Rus Kültür Festivali'nin Düzenlenen "Üniversitelerarası Rusça Tiyatro Yarışmasında" İAÜ ABMYO Uygulamalı Rusça ve Çevirmenlik Programı Birinci Olmuştur.

Categorie  Kategori : YDY

Rus Kültür Vakfı tarafından düzenlenen Rus Kültür Festivali (RUSFEST)  kapsamında bu yıl gerçekleştirilen Üniversitelerarası Tiyatro Yarışması sonuçlandı. Türkiye’de Rus Dili ve Edebiyatı, Slav Dilleri, Mütercim Tercümanlık gibi Rusça eğitim veren üniversiteler arasında gerçekleştirilen tiyatro yarışmasının jürisi, Prof. Dr. Tatiana Boborıkina, Zerrin Sümer, Ayberk Atilla, Evren Ercan, Görkem Şarkan’dan oluştu.  A.P. Çehov’un “Ayı” adlı oyunu ile yarışmaya katılan İstanbul Aydın Üniversitesi Uygulamalı Rusça ve Çevirmenlik Programı öğrencileri birinciliğin sahibi oldu. Oyunda ana karakterlerden Bayan Popova’yı Uygulamalı Rusça ve Çevirmenlik Programı 2. Sınıf öğrencisi Gizem Eroğlu Tüccar, Smirnovı Hüseyin Cahit Çetinkaya, Uşak karekterini 1. Sınıf öğrencisi Ali Kemal Evren Aydemir ve Hizmetçi Kız rolünü ise hazırlık sınıfı öğrencisi Burçak Demir canlandırdı.

YDY

19631998