İAÜ Türkiye Araştırmaları Merkezi Barış Yarkadaş' ı konuk etti

27.11.2010

Siyaset akademisi 2 - üçüncü hafta - sn. Barış Yarkadaş...

Categorie  Kategori : TAM

SİYASET AKADEMİSİ 2 - ÜÇÜNCÜ HAFTA - Sn. BARIŞ YARKADAŞ

Siyaset Akademisi 2'de üçüncü hafta Türkiye Araştırmaları Merkezi İstanbul Aydın Üniversitesi Florya yerleşkesi D Blok Turuncu konferans salonunda 27 Kasım 2010 tarihinde "Küreselleşmenin Türkiye Siyasetine Yansımaları" başlıklı dersimizde katılımcılarımıza beşinci dersi vermek üzere gazeteci- yazar,gercekgundem.com Genel Yay. Yönetmeni Sn. Barış Yarkadaş katıldı.

Küreselleşmenin Türkiye siyasetinde ki etkilerinin konuşulduğu dersimizde deneyimli gazeteci Barış Yarkadaş bu konunun medya ve basın ayağında nasıl geliştiğini, küreselleşen dünya ülkelerinde Türkiye`nin siyasi ve ekonomik olarak nasıl bir yol izlediğine dair bilgi ve deneyimlerini katılımcılarımızla paylaştı. Samimi üslubuyla katılımcılarımızın dikkatini üzerine çeken Sn. Yarkadaş verdiği çarpıcı örneklerle konuyu zenginleştirdi.diğer dünya ülkerinde demokrasinin işleyişi ve demokrasi dayatmalarının doğurduğu sonuçlar hakkında bilgi verdikten sonra globalleşme sürecinde para gücü,Pazar gücü ve internetin önemini vurgulayarak sözlerine son veren konuğumuzun dersinden öne çıkan başlıkları şöyle sıralayabiliriz;

"Küreselleşme bize "dünya artık küçük bir köy ve biz bilgi toplumu haline geldik" buna bize dayatılan bilgilerdir."

"Uluslararası sermaye grupları bize örtülü dil yöntemi ile kabul ettirme politikası uyguladılar."

"Küreselleşmenin yıkıcı etkilerinden kurtulmanın yolu ulusalcı görüşleri barındırmaktır."

"Saddam`ı deviren Amerika demokrasi yapıyoruz, özgürlük getiriyoruz adı altında milyonlarca müslüman insanı öldürdü."

"Emperyalistler sunu düşünür; ‘sınıf kavramını unutturursam okadar dinsel kavramlar ortaya çıkar`."

"Füze kalkanı meselesi aslında bir radardır ve askeri bir terimdir. "

"Türkiye sürdürülebilir bir ekonomi ile yürütülmüyor"

"Global politikalar internet üzerinden yapılan satışlar okunan haberler israil şirketleri tarafından satışa sunuluyor."

"Türkiye yanlış politikalar nedeniyle bebek ölümlerinde 3. sıraya yerleşmiştir"

"Küreselleşmeye karsı dik durmak gerekir fakat Türkiyenin sermayesini güçlendirmesi gerekiyor."

"Her bir bireyin haklarını savunması küreselleşmenin yıkıcı etkilerini özümsemesi gerekiyor."

Konuşmalarının sonunda İstanbul Aydın Üniversitesi Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı Sn. Banu Dalaman Sn. Barış Yarkadaş`a teşekkürlerini iletip plaketini sundular.

TAM

19387975