AFAM ve AFAD'dan Ortak Afet Eğitimi

21.01.2013

İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM) İzmir Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile ortak çalışmalarına devam ediyor...

Categorie  Kategori : AFAM

AFAM ve AFAD’dan Ortak Afet Eğitimi

İstanbul Aydın Üniversitesi Afet Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (AFAM,) İzmir Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile ortak çalışmalarına devam ediyor.

21 Ocak 2013 tarihinde İzmir AFAD’dan Merkezimizi ziyarete gelen eğitmenlere, Küçükçekmece Belediye Anadolu ile düzenlediğimiz “Anaokullarında Temel Afet Eğitimi” verildi.

Eğitim, İAÜ Florya Kampüsünde yapıldı. Üniversite’ye ilk kez gelen minik Anaokulu öğrencileri de hem eğlendi hem öğrendi. AFAM Proje Mühendisi Özden Timurlenk Çelik’in verdiği eğitimde, miniklerle deneyler yapıldı, yer kürenin yapısı incelendi. Deprem başta olmak üzere afetler maketlerle interaktif olarak anlatıldı, afetlere karşı almamız gereken önlemlerin neler olduğu uygulamalı olarak gösterildi. Eğitim küçük bir tatbikatla ile sonlandı. Eğitim sonunda minik öğrencilerimize “Afet Uzmanı” sertifikası verildi.

Ayrıca Küçükçekmece Belediye Başkanı Sayın Aziz Yeniay’ın katılımlarıyla hazırladığımız Bilim ve Sanat Boyama kitabı “Su Altı Maceraları” kitabımız hediye edildi. İzmir AFAD eğitmenlerine de katılım sertifikalarını minik afet uzmanlarımız taktim etti.

İzmir AFAD ile yapılacak protokol çalışmasının ön toplantısı olan bu eğitim çalışması hem eğitmenler hem de minik öğrencilerimiz tarafından büyük ilgi gördü.

İzmir AFAD yetkililerin ziyareti ardından, 25 Şubat 2013 tarihinde İzmir Valiliği Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü ziyaret eden AFAM Proje Mühendisi Özden Timurlenk Çelik ve AFAM Bilgisayar Mühendisi Onur Yılmaz, İzmir AFAD’ın düzenlediği anaokulu afet eğitimine katıldı. Eğitim sonrasında İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sayın Faruk Üner ile yapılacak ortak çalışmalar hakkında toplantı düzenlendi.

Her iki kurumda gönüllük esasıyla çalıştığı ve ortak çalışmalardan büyük memnuniyet duyacaklarını belirtirken, çalışmaları destekleyecek ve bir başlangıç olmasını sağlayacak işbirliği protokolünü imzaladı.

Her yaş grubu için eğitimden, sertifika programlarına, online eğitimlere, vb. bir çok konuda anlaşma sağlayan AFAM ve AFAD ortak projelerine önümüzdeki günlerde başlayacak.

AFAM

16190464