Kırlangıç - Engelsiz Tasarımcılar Projesi

30.03.2013

"Kırlangıç - Engelsiz Tasarımcılar" Projesi İstanbul Aydın Üniversitesi'nde düzenlenen ilk basın toplantısıyla başladı...

Categorie  Kategori : PROJE PAZARI

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin koordinatörlüğünde ve T.C. İstanbul Valiliği’nin ortaklığında İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2013 yılı Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı kapsamında desteklenen “Kırlangıç – Engelsiz Tasarımcılar” Projesi İstanbul Aydın Üniversitesi’nde düzenlenecek ilk basın toplantısıyla başladı.

Proje kapsamında 36 ortopedik engelli birey grafik tasarım teori ve uygulama eğitimlerinin yanı sıra kişisel gelişim eğitimleriyle de desteklenerek, ekonomik hayata katılımları sağlandı.

“Engelsiz Tasarımcılar - Kırlangıç” Projesi’nin tanıtımının yapılacağı basın toplantısın da proje faaliyetleri ve projenin amacı ile davetli kurumların konu ile ilgili deneyimleri aktarılacak ve toplantı sonunda kamuoyu ile paylaşıldı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Dr. Aylin Çifti’nin de katılacağı  “Kırlangıç – Engelsiz Tasarımcılar” Projesi’nin proje paydaşları, iştirakçileri ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcilerinin hazır bulunacağı 30 Mart 2013 Cumartesi Saat: 11.00’de İstanbul Aydın Üniversitesi Florya yerleşkesinde gerçekleşti.

ORTAPEDİK  ENGELLİLER HAYATA KATILIYOR

Ortapedik engellilerin hayata katılımını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen “Engelsiz Tasarımcılar- Kırlangıç” projesi İstanbul Aydın Üniversitesi ev sahipliğinde basına tanıtıldı.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin koordinatörlüğünde ve İstanbul Valiliği'nin ortaklığında İstanbul Kalkınma Ajansı'nın 2012 yılı “Çocukların ve Gençlerin Girişimcilik, Beceri ve Geleceklerini Destekleme Mali Destek Programı” kapsamında gerçekleştirilmesi planlanan “Kırlangıç – Engelsiz Tasarımcılar” projesi düzenlenen basın toplantısıyla İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesinde tanıtıldı.

Düzenlenen toplantıda, “Kırlangıç – Engelsiz Tasarımcılar” projesi kapsamında 18- 24 yaşarası otuz altı ortapedik engeli gencin, birey grafik tasarım teori ve uygulama eğitimlerinin yanı sıra kişisel gelişim eğitimleriyle de desteklenerek ekonomik hayata katılımları sağlanmasının hedeflendiği aktarıldı.

On iki ay sürecek proje süresince ortapedik engelli gençlere Mart ayı itibariyle grafik tasarım alanında mesleki eğitim verilmesi planlanıyor. On iki kişilik gruplar halinde haftada ikişer gün eğitim görmeleri planlanan ortapedik engelliler için ulaşım ve yemek hizmeti de sunulacağı belirtilerek, proje kapsamında ortapedik engelli istihdam edecek firmalara da mimari danışmanlık hizmeti verileceği eklendi.

PROJE PAZARI

16019063