21.03.2013

Categorie  Kategori : PROJE

30 Mart 2013

Yaratıcılık; yeni, özgün ve beceriye dayalı bir ürün olarak ortaya çıkmış veya henüz ürüne dönüşmemiş, kendine özgü bir problem çözme sürecini içeren, kişinin zekâ unsurlarını da özgün ve üretime dönük kullandığı bir bilişsel yetenektir. Günümüzde işe alımda, eğitimde, sanatta ölçümüne ihtiyaç duyulmaktadır. Torrance yaratıcı düşünce testi ilk kez 1966 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde yayınlanmıştır. Sözel ve şekilsel alanda yaratıcılığı ölçen toplam 10 alt testi içeren bu test okul öncesi, ilköğretim, lise, üniversite yaş gruplarına uygulanabilmektedir. Bugün dünya genelinde en çok bilinen ve yaygın olarak kullanılan yaratıcılık testlerinden birisidir.

30 Mart PAZAR (1 Gün)

Yer

Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi

Eğitmen

Prof.Dr. Nükhet Doğan Yarbrough

Katılımcı Sayısı

Maksimum 50 kişi

Katılımcılar

:

Alana ilgisi olan öğretmenler, psikolog,psikiyatrist,psikolojik danışmanlar,çocuk gelişimi uzmanları.

Eğitim Süreci

:

1 günlük eğitimde temel bilgilerden sonra katılımcıların değerlendirme yapması için örnek uygulamalar yapılacaktır.Eğitim sonunda hedeflenen uzmanlığa ulaşan katılımcılara Georgia Üniversitesi Torrance Yaratıcılık Merkezinden uluslar arası geçerli sertifika verilecektir.

:

Katılımcılara eğitim sonrasında Georgia Üniversitesi Torrance Center tarafından deneme testleri gönderilecek ve bu testlerin katılımcılar tarafından değerlendirilmesi beklenecektir. Değerlendirme sonuçlarına göre kişilere düzeltme ve yön gösterme çalışmaları yapılacaktır. Katılımcıların yeterli uzmanlık seviyesine ulaştığı bu değerlendirmeler yardımı ile takip edilecek ve bu süreç sonunda, uzmanlık seviyesine ulaşan her katılımcı uygulama sertifikasına sahip olacaktır.

Eğitim Ücreti

:

290 TL. Aşağıdaki banka hesabımıza yatırılacaktır.

Hesap Adı: MOZAİK BİLGİ TEKNOLOJİSİ
    Banka Adı: Ziraat Bankası
    Şube : Bağlarbaşı Şubesi
    IBAN : TR140001000824578766225006

Program Aşağıdaki Gibidir:

10:00-11:20 Sözel Torrance Testinin Tanıtımı

11:20-11:40 Kahve Arası

11:40-13:00 Akıcılık, Esneklik, Özgünlük

13:00-14:00 Öğle Yemeği

14:00-15:20 Tüm testin uygulamalı incelenmesi

15:20-15:40 Kahve Arası

15.40-17:00 Değerlendirme ve standart puanlara dönüştürme

Prof.Dr. Nükhet Yarbrough Kimdir?

Nükhet Doğan lisans eğitimini Lindenwood Universitesi psikoloji bölümünde tamamladıktan sonra master çalışmasını Boğaziçi Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik danışmanlık bölümünde yapmıştır. Doktorasını Amerika'nın Georgia Üniversitesinde tamamlayan Nükhet Doğan Torrance’nin ilk türk öğrencilerinden biri olmuştur. Bilimsel Çalışma Alanları Yaratıcılıkta yüksek puan alabilenlerin hafıza aktivasyon farklılıkları, Torrance Testinin orijinalite ölçeğinin bilgisayarda değerlendirmesi, Kavram esnekliği toleransı ölçek geliştirme. Şuanda Amerika'nın Coe College psikoloji bölümünde Profesör olarak görev yapmaktadır.

PROJE

19377057