II. Enformasyon Teknolojileri Yarışması Finali Gerçekleşti

21.03.2013

İAÜ tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, TÜBİTAK ve GRİMED tarafından desteklenen Enformasyon Teknolojileri Proje Yarışması 21-23 Mart tarihleri arasında yapıldı...

Categorie  Kategori : Mühendislik Fakültesi

Genç Adaylar
    Enformasyon Teknolojileri Yarışmasında Kıyasıya Yarıştı

İstanbul Aydın Üniversitesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen, TÜBİTAK ve GRİMED tarafından desteklenen Enformasyon Teknolojileri Proje Yarışması 21-23 Mart tarihleri arasında yapıldı. İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesinde gerçekleşen finalde ödüller sahiplerini buldu. İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Nuri Uçan ve Öğr. Gör. Senem Çolak koordinatörlüğünde düzenlenen yarışmaya 73 proje başvurdu. Bireysel ve gruplar halinde katılım gösteren genç yarışmacılar ödlülerini aldı.

“Sıvı azotunu buzdolabı vb sistemlerde kullanarak soğutma zamanını düşürmek” adlı projesi ile Gökhan Aldemir, Elif Güler ve Ali Güler birincilik ödülünü almaya hak kazandı. Mobil Uygulamalar Konusunda Birinciliği “Ambulans sistemleri için hasta kabini dijital kontrol paneli” adlı projesi ile M. Hakan Yusufoğlu ve Deniz Sümbüllü, 3D Modelleme Konusunda Birinciliği, “Görüntü işleyen internet kontrollü 3G mobil robot” adlı projesi ile İlyas Küre almaya hak kazandı.

Gençlerin girişimcilik konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmada konusunda uzman birçok isim sunumlar gerçekleştirdi. İstanbul Aydın Üniversitesi’nden başta Rektör Prof. Dr. Yadigâr İzmirli olmak üzere Prof. Dr. Osman Nuri Uçan, Prof. Dr. Hasan Saygın, Prof. Dr. Metin Ger yer alırken,  İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mesleki ve Teknik Eğitim Bölümü Şube Müdürü Erol Demir, İstanbul Teknokent Genel Müdürü İsmail Kasap, İstanbul Valiliği’nden Volkan Ata, Arox Yazılım Proje Yöneticisi Emre Tırnovalı, Bilgisayar Mühendisleri ve Programcıları Derneği Başkanı Yılmaz Sönmez, İstanbul Kalkınma Ajansı’ndan Uzman Zekeriya Sönmez, Microsoft’tan Nazlı Tancı, GRİMED’den Zafer Doğan, farklı alanlarda gençleri projeler konusunda bilgilendirdiler.

Son Ziyaret :  20.09.2019 06:17