Bembeyaz Dişler Hayal Değil

06.03.2013

60 Dakikada Bembeyaz Bir Gülümsemeye Sahip Olun...

Categorie  Kategori : Diş Hekimliği

60 Dakikada Bembeyaz Bir Gülümsemeye Sahip Olun

Sağlıklı ve estetik görünene dişler için diş beyazlatma işlemi, dişlerin kendi yapısal özelliklerinden kaynaklanan doğal renklerinin birkaç ton açılması için bir takım kimyasal ajanların dişlere uygulanması ile gerçekleşmektedir. Başta sigara tüketimi olmak üzere, çay ve kahve gibi çeşitli içeceklerinde içilmesiyle dişlerde oluşan eklentiler şeklindeki renklenmelerin polisaj yapılarak temizlenmesi işlemi ile diş beyazlatma işleminin karıştırılmaması gerekiyor. Koyu renk dişlerin hastalarda mutsuzluk ve güvensizliğe yol açtığını belirten İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dentaydın Diş Hastanesi Restoratif Diş Tedavi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şölen Günal, beyazlatma işlemi öncesi mutlaka yapılması gereken polisaj işlemi ile dişin dış yapısında olan bu renklenmelerin temizlendiğini ve dişin doğal renginin ortaya çıkarıldığını belirtti. Prof. Dr. Günal, daha sonra yapılacak olan beyazlatma işleminde uygulanacak olan yöntemlerin ise dişin bu doğal renginde birkaç ton açılma sağlayacağını ifade etti.

Diş beyazlatma için iki yöntem uygulandığını belirten Prof. Dr. Günal; bunlardan ilkinin klinikte hekim tarafından hastaya uygulanan ve yaklaşık 1 saat süren özel kimyasal ajanların ve farklı dalga boylarındaki ışık cihazlarının kullanıldığı ofis tipi beyazlatma olduğunu söyledi. Diğerinin ise, hekimin hasta dişlerinden ölçü alarak özel ince plastikten hazırlanmış olan plaklara hekimin vereceği ajanları, hastanın kendisinin uygulayıp gün içerisinde belirli bir süre ağızda kalmasını sağlayarak yapacağı ev tipi beyazlatma olduğunu belirtti. Beyazlatma işlemi sonrasında, hastalarda kişiden kişiye değişmekle üzere 1 hafta kadar sıcak ve soğuk hassasiyeti oluşabileceğini söyleyen Prof. Dr. Günal, hekimin hastaya uygulayacağı hassasiyet giderici ilaçların, hastanın bu dönemi daha rahat geçirmesini sağlayacağını dile getirdi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dentaydın Diş Hastanesi Restoratif Diş Tedavi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şölen Günal, hastaların beyazlatma işleminde dikkat etmeleri gereken önemli bir nokta olduğunu belirterek, hekimin kontrolünde olmadan uygulanan amatör işlemlerden ve piyasada satılan diş minesine zarar verebilecek beyazlatma ürünlerinden kaçınmak gerektiğini söyledi.

Diş Hekimliği

19486969