İAÜ'nün Eğitime Gönüllü Desteği Sürüyor

04.03.2013

Öğretmen Akademisi Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile eğitim yöneticilerine yönelik olarak hayata geçirilen EYGEP projesine İstanbul Aydın Üniversitesi gönüllü destek veriyor...

Categorie  Kategori : PROJE PAZARI

"İstanbul Aydın Üniversitesi’nin Eğitime Gönüllü Desteği Sürüyor"

EYGEP projesi kapsamında; İstanbul, İzmir ve Ankara illerinde toplam 1.000 eğitim yöneticisine 130 saatlik hizmet içi eğitim semineri verilmesi planlanıyor. Toplam 130 saatlik programın; 80 (40+40) saati yüz yüze, 50 saati de uzaktan eğitimle gerçekleştirilecek.

Okul müdürlerinin görevlerini sürdürürken okula farklı bir açıdan bakabilmelerine destek vererek okul yöneticilerinin; öğrenmeye liderlik etmek için gerekli yöneticilik bilgi ve becerilerini geliştirmek, 21. yüzyıl öğrenme ortamlarını hazırlamak ve öğretmenler arasında öğrenme odaklı paylaşım ve işbirliği geliştirmek,    okulun öğrenciler için eğitim ve öğretimin merkezi olarak kabul edilmesini sağlayacak donanım ile kurumu yönetmek amacıyla hazırlanan EYGEP Projesinin eğitimlerini İstanbul Aydın Üniversitesi verecek. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında başlayacak olan programa İstanbul ilinde görev yapan, 400 İlçe Milli Eğitim Müdürleri, Şube Müdürleri ve Okul Müdürleri katılacak.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız: “İstanbul Aydın Üniversitesi ile eğitim alanında İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak birçok proje yürütüyoruz. Özellikle personel eğitimi ve oryantasyonu konusunda bize büyük destek sağlıyorlar. Ayrıca lisans üstü alanlarda da öğretmenlerimiz ve kurum çalışanlarımız için sağlamış oldukları eğitim fırsatlarından dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Bu yeni proje ile okul yöneticilerimiz farklı bir bakış açısı kazanacaktır. Eğitim sistemimiz açışından olumlu sonuçlar getireceğine inanıyorum” dedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli: “Biz İstanbul Aydın Üniversitesi olarak böyle bir projeye ev sahipliği yapmaktan çok memnunuz. Kadromuzu oluşturan konusunda uzman akademisyenler de EYGEP projesine büyük katkı sağlayacak. Ben özellikle bu ve benzer birçok çalışmayı hazırlayarak,  İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile yaptığımız işbirliklerini ortaya çıkaran Eğitim Fakültemize ve Dekanımız Prof. Dr. Hamide Ertepınar Hocamıza teşekkür ediyorum” dedi.

Öğretmen Akademisi Vakfı Genel Müdürü Kayhan Karlı:“İstanbul Aydın Üniversitesi vermiş olduğu destek ile eğitim alanında sürdürülebilir projelerin oluşumuna önemli katkı sunmaktadır. İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, İAÜ Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İzmirli ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamide Ertepınar’ın desteği, projenin İstanbul ayağındaki %70’e yakın Eğitim Yöneticisinin gelişimine katkı sunacaktır.   Okul yöneticilerinin 21. Yüzyılın ihtiyaçlarına uygun değişim, gelişim göstermeleri ülkemizin eğitim sisteminde ihtiyaç duyduğu paradigma değişimi için önemli bir adımdır. Bu amaçla İstanbul Aydın Üniversitesi’nin bu projeye ortaklığı ve gerçekleşmesi konusundaki gönüllülüğü bizim açımızdan son derece değerlidir” dedi.

PROJE PAZARI

Son Ziyaret :  17.01.2017 00:54