Sanat Akımlarından Takı'ya

08.03.2013

İAÜi Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümünün yeni koleksiyonu, Tarihi Haydarpaşa Garında sanatseverlerle buluştu...

Categorie  Kategori : SERGİ

“SANAT AKIMLARINDAN TAKIYA” KOLEKSİYONU HAYDARPAŞA’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI
    İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu BİL Meslek Yüksekokulu Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Bölümünün yeni koleksiyonu, Tarihi Haydarpaşa Garında sanatseverlerle buluştu. Temel Sanat Eğitimi ve Kuyumculuk Teknikleri konusunda ders alan öğrenciler, tasarımlarını işçilik ile buluşturarak “Sanat Akımlarından Takıya” koleksiyonunu görücüye çıkardı. Aydınlanma Çağı başta olmak üzere çeşitli sanat akımlarından ve önemli tablolardan esinlenilerek, 925 ayar gümüş ve reprodüksiyon çalışılarak hazırlanan kolye, küpe, broş vb. takılardan oluşan koleksiyonda yer alan çalışmalar tamamen el işçiliği ile öğrenciler tarafından hazırlandı.
    Serginin açılışını yapan İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, mesleki eğitimin önemini vurgulayarak öğrencilerin yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Özel çalışmalarıyla göz dolduran Takı Tasarımı ve Kuyumculuk öğrencilerini başarılı bulduğunu belirten Aydın, kendisi için hazırlanan özel yüzüğü severek taşıdığını söyledi. Bringhton Üniversitesi ile Kuyumculuk alanında önemli bir işbirliğine de imza atıldığını dile getiren İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Mustafa Aydın, ilerleyen günlerde iki üniversitenin özel bir çalışmayla sanatseverlerin karşısına çıkacağını belirtti.
    İstanbul Aydın Üniversitesi Anadolu Bil Meslek Yüksekokulu Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı Öğretim Görevlisi Nihal Şaman'ın 1. sınıf öğrencileriyle gerçekleştirdiği "Sanat Akımlarından Takı'ya" adlı reprodüksiyon ve 925 ayar gümüş çalışmaları iki ayrı yerde sergilendi.

Yer: Haydarpaşa Garı
    Tarih: 08.03.2013
    Saat: 17:00

Yer: Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC)