Çocukların Diş Sağlığı İçin 10 Altın Kural

22.02.2013

İAÜ Diş Hekimliği Fakültesi'ne bağlı hizmet veren, Dentaydın Diş Hastanesi Pedodonti Uzmanları, çocukların diş sağlığını korumanın, diş hekimlerinden önce ebeveynlerin görevi olduğunu belirtiyor...

Categorie  Kategori : Diş Hekimliği

ÇOCUKLARIN DİŞ SAĞLIĞI İÇİN 10 ALTIN KURAL

İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ne bağlı hizmet veren, Dentaydın Diş Hastanesi Pedodonti Uzmanları, çocukların diş sağlığını korumanın, diş hekimlerinden önce ebeveynlerin görevi olduğunu, anne babaların uygulanması gereken 10 altın kurala dikkat etmeleri gerektiğini belirtiyor.

Çocuklarda diş çıkarma ile başlayan ağız ve diş sağlığı sorunlarının, düzenli ve itina ile yapılacak bakımlarla çözüleceğini dile getiren uzmanlar, bebeklerde uzun ve sancılı bir süreç olarak görülen diş çıkarmanın diş hekimi kontrolü altında atlatılması gerektiğini söylüyor.

Bebeklerde ilk dişlerin erken ya da geç çıkmasının genetik bir özellik olduğunu vurgulayan İstanbul Aydın Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Pedodonti Uzmanları, 4-5 aylıkken sürmeye başlayan dişlerin, kimi çocuklarda 1 yaşından itibaren çıkmaya başlayacağını, anne ve babalara bu süreçte önemli görevler düştüğünü belirtiyorlar. Çocukların, dişleri sürmeye başladığı andan itibaren diş hekimi ile tanıştırılması gerektiğini belirten uzmanlar, ileriki yaşlarda görülen diş hekimi fobisinin de bu şekilde ortadan kalkacağını vurguluyor.

Çocukların diş sağlığını korumak için 10 altın kuraldan bahseden Pedodonti Uzmanlar, öncelikle bebeklerin dişleri çıktıktan sonra kesinlikle biberon ile uyutulmaması gerektiğini, emzik kullanımına 2 yaş civarında son verilmesini, dişler sürmeye başladığı andan itibaren çocuklara fırçalama eğitimi ve ağız hijyeni konusunda bilgiler verilmesini gerektiğini, anne ve babaların şekerli ürün tüketimini kontrol altında tutmasını ve çocukların beslenmesine özen göstermelerini, çocukların dişleri ağrımadan diş hekimine getirilmesini ve koruyucu yöntemlerle diş sağlığını kontrol altına almayı, çocukların 7-9 yaşları arasında mutlaka ortodontik açıdan muayene edilmesi gerektiğini, süt dişi çekilen gereken bir çocuğun, çekilen süt dişi yerine sürekli diş gelinceye kadar mutlaka yer tutucu yerleştirilmesi gerektiğini ve diş hekimi muayenelerinin periyodik olarak 6 ayda bir yapılması gerektiğini belirtiyor.

Diş Hekimliği

Son Ziyaret :  22.01.2020 17:08